LG с ръст на продажбите

Споделете публикацията:

След закриването на дивизията за мобилни телефони LG Electronics Inc. обяви най-високите си тримесечни приходи . Консолидираните приходи с размер от 15,26 млрд. USD се увеличават с 48,4 % спрямо същия период на 2020 г. Оперативната печалба за второто тримесечие на 2021 г. нараства с 65,5 % спрямо миналата година до над 992 млн. USD. Резултатите за LG Mobile Communications Company, която официално бе закрита в края на юли вече не се включват в тримесечните отчети за приходите.

Подразделенията

LG Home Appliance & Air Solution Company отчита приходи от 6,08 млрд. USD, което е ръст от 32,1 % спрямо година по-рано. Оперативната печалба расте с 6,8 % благодарение на по-силните продажби на пазари извън Южна Корея и подобреното управление на ресурсите.

LG Home Entertainment Company – 216% ръст на оперативната печалба

Подразделението увеличава приходите си до 3,6 млрд. щатски долара през второто тримесечие, което е значително увеличение от 79,1 % в сравнение със същия период на миналата година. Оперативната печалба бележи ръст от 297 млн. щатски долара или 216,4% на годишна база, благодарение на нарастващата популярност на премиум OLED продукти и възстановяването на световния телевизионен пазар. Очакванията са цената на панелите за телевизори продължава да се покачва, което ще се отрази благоприятно на приходите в номинален аспект.

LG Vehicle component Solutions Company реализира продажби за Q2 в размер на 1,68 млрд. $, регистрирайки ръст от 106,5% спрямо същия период на 2020 г. в резултат на възстановяването на автомобилния сектор и нарастващото търсене на електрически превозни средства (xEV) части. Въпреки това, компанията отбелязва оперативна загуба от 92,01 млн. USD, поради драстично повишение на цената на автомобилните полупроводници.

LG Business Solutions Company регистрира приходи от второто тримесечие от 1,5 млрд. $, което представлява солиден ръст от 28,9 % спрямо миналата година, основно дължащ се на продължаващото засилено търсене на персонални компютри, монитори и постепенното възстановяване в търсенето на цифрови табели и хотелски телевизори. Въпреки това, оперативната печалба е спаднала до 55 млн. $, поради по-високата цена на ключови компоненти като LCD панели и така наречените пластини.

Плановете за второ полугодие за ръст в продажбите зависят от продължаващото възстановяване на B2B пазара, съчетано със стабилизиране на доставките на основни компоненти и активно намаляване на разходите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.