Кратко ревю: SteelSeries Sensei Ten

SteelSeries е марка, която е добре позната с геймърските си продукти, включително мишки, клавиатури и слушалки. В настоящия материал ще ви запознаем по-отблизо с една от актуалните гейминг мишки на компанията, Sensei Ten. Тя е доста универсално предложение с RGB ефекти, висококачествен сензор и жично свързване.

Ten (天) идва от японския и китайски йероглиф за рай. Формата на Sensei Ten е в стил класическата визия в серията още от оригинала от 2009. Тя е ергономична и предназначена за работа, с която и да е от двете ръце. Препоръчва се използване на Claw, Fingertip или Palm тип на захват. Конструкцията е от ABS пластмаса с матирано покритие и в черен цвят с Black Soft Touch на задната част. Налични са два основни бутона, скрол, CPI превключвател и още по два бутона отляво и отдясно на конструкцията.

Отдолу са разположени три крачета и има частично прозрачно и полупрозрачно покритие. За свързване към компютъра се използва USB кабел с дължина 2 метра, който обаче не е със сплетено покритие. Изработката на мишката изглежда висококачествена, а матираното покритие позволява по-стабилен захват. Тя не е от най-леките, но пък не е и особено тежка, което е важно при дългите гейминг сесии.

Основни характеристики:

  • Сензор: TrueMove Pro, оптичен
  • 50–18000 CPI, до 450 IPS, 50G, 1000Hz / 1 ms
  • Конструкция: ABS пластмасова/ Black Soft Touch
  • Бутони: 8
  • Подсветка: 2 RGB зони
  • Суичове: SteelSeries механични
  • Размери: 126 х 63/68 х 21/39 мм, 92 гр.
  • Връзка: USB, 2 м

Множество от свойствата на мишката могат да бъдат програмирани и настройвани през софтуера SteelSeries Engine. Тук задавате стъпките на скоростите, които се превключват чрез специалния CPI бутон между двата основни и програмирате останалите бутони. Има възможност и за добавяне на макро команди, които са особено полезни при някои игри. Има вградена памет, което позволява съхраняване на polling rate, keybinds и до 5 CPI директно на мишката. Иначе профилите през софтуера могат да се синхронизират с акаунта ви в SteelSeries.

В основата на мишката е оптичният сензор SteelSeries TrueMove Pro, който предлага прецизно проследяване със стъпки по 50 CPI и диапазон от 50 до 18000 CPI. Освен това се постига ускорение до 50G, а честотата на отчитане е 1000 херца/1 милисекунда.

Сензорът се справя отлично с почти всичко, което се дължи и на големия CPI диапазон. Така можете да настроите резолюцията в зависимост от играта или приложението, което използвате. Добро впечатление прави наличието на опция за стъпки от по 50 CPI до цели 18000 CPI. Мишката се справя отлично и в различни типове игри, включително стратегии и шуутъри.

Интересно и полезно е, че при смяна на позицията на мишката с повдигане и поставяне, TrueMove Pro работи стабилно.

Sensei Ten има механични суичове, които по данни на компанията би трябвало да издържат на до 60 милиона клика. Основните бутони кликат доста отчетливо и не срещнах проблеми като пропуск на клик например. Страничните бутони са тънки, но удобни за навигация в уеб браузър и за макро команди например. Тези отляво по подразбиране се използват за преминаване назад и напред.

Подсветката е ефективна и приятна за окото, макар и ограничена до само две зони. Това са скролът и логото. Крачетата са три и очаквано позволяват плавното придвижване по разнообразни повърхности.

Заключение

SteelSeries Sensei Ten е доста ефективна и функционална гейминг мишка, която естествено служи и за всичко останало. Моделът е с цена през онлайн магазина на компанията 80 евро. Мишката е бърза и удобна, като можете да я използвате с лява или дясна ръка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *