LG с амбициозна цел за използване на повече рециклирана пластмаса

LG обяви целта си да използва почти 600 000 тона рециклирана пластмаса до 2030 г. като част от усилията на компанията за намаляване на емисиите на парникови газове в производствената верига. Целта е част от по-мащабната инициатива на LG за създаване на екосистема за обратно вземане на електронни отпадъци и увеличаване на използването на рециклирани материали след употреба в потребителската електроника и домакинските уреди.

През 2020 г. LG използва приблизително 20 000 тона рециклирана пластмаса в своите продукти, кaто планира да увеличи обема с повече от десет пъти до 2025 г. Рециклираната пластмаса понастоящем се използва в телевизори, монитори, тонколони, перални машини, хладилници и климатиците. LG ще разшири използването ѝ и за външния облик на своите продукти. Компанията намалява и използването на чиста пластмаса по време на своите дейности. Тази година 18 модела OLED телевизори ще бъдат произведени с по-малко нова пластмаса, което е увеличение в сравнение с 14 модела през 2020 г. и с 10 000 тона по-малко от същия материал.

LG увеличава и целевото количество електронни отпадъци за обратно вземане от 4,5 милиона тона за 2006 г. до над 8 милиона тона до 2030 г., като 3,07 милиона тона са събрани до края на 2020 г. Освен това, LG въвежда инициативи за връщане и рециклиране на електронни отпадъци в 52 държави. В Южна Корея Центърът за рециклиране на LG Chilseo, който беше открит през 2001 г., не само взема обратно електронни отпадъци, но също така произвежда нови компоненти от рециклираната пластмаса и изпраща частите до завода за домашни уреди на LG за използването им в нови продукти като например хладилниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *