Нестле България използва 100% зелена енергия през 2021

Нестле България получи сертификат за използване на 100% зелена енергия. ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги е доставчикът, от който Нестле България закупува гаранциите за произход на електрическа енергия, осигурявайки 12 000 МВтч зелена електроенергия през 2021г. Благодарение на сътрудничеството между двете компании в областта на продажбите на електроенергия Нестле България насърчава без емисионно производство, което спестява около 14 000 тона въглеродни емисии годишно.

Генерацията на товара на електроенергийната система в страната от възобновяеми източници средногодишно варира в диапазон 17-18% от вътрешното потребление, като развитието в последните 3 години е динамично. Необходимото количество енергия за клиент като Нестле България се равнява на годишното производство на 9-мегаватов фотоволтаичен парк или 5-мегаватова вятърна електроцентрала.

На глобално ниво целта на компанията е да постигне нулеви нетни емисии на парникови газове до 2050 г. Това е част от най-амбициозната цел на Парижкото споразумение – ограничаването на глобалното повишаване на температурата до 1,5 °C. Нестле България продължава да инвестира в иновативни технологии и индустриално оборудване, които са благоприятни за околната среда и водните ресурси.

Така спрямо 2010 година Нестле България е намалила потреблението си на вода с 66%, а през 2020 година, всяка минута фабриката на Нестле в София е консумирала със 188 литра по-малко вода. Нестле България непрекъснато подобрява своите производствени операции с цел да намали водното потребление, въглеродните емисии и да допринесе както за опазването за околната среда, така и за подобряване за начина на живот на сегашните и бъдещи поколения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *