Xiaomi Smart Glasses – концепция за умни очила

Xiaomi представи днес Xiaomi Smart Glasses, смарт очила с тегло 51 грама, които могат да показват съобщения и известия, да осъществяват повиквания, да навигират, да правят снимки и да превеждат текст директно пред очите ви. Става дума за концептуален модел, който едва ли ще достигне до крайни потребители.

Моделът използва MicroLED дисплей за възпроизвеждане на съдържание. Подобно на OLED, пикселите MicroLED са индивидуално осветени – излъчващото им свойство позволява по-ярки дисплеи и по-дълбоки черни цветове. Но MicroLED има по-висока плътност на пикселите и по-дълъг живот, като същевременно има по-опростена структура. Това позволява по-компактен дисплей, както и по-лесна интеграция на екрана.

Xiaomi Smart Glasses имат дисплей с чип с размери само 2,4 мм x 2,02 мм. Под микроскоп дисплеят е приблизително с размер на оризово зърно, с отделни пиксели с размер 4μm. За да позволи на достатъчно светлина да премине през сложни оптични структури, преди да достигне окото дори при силна пряка слънчева светлина, Xiaomi избира монохромен дисплей, който може да достигне висока яркост от 2 милиона нита.

Използвайки специална технология за пречупване на светлините на 180°, дисплеят MicroLED предава точно светлинните лъчи към човешкото око чрез микроскопичната решетъчна структура на оптичния вълновод.

Xiaomi Smart Glasses интегрира общо 497 компонента, включително миниатюрни сензори и комуникационни модули. В допълнение към базисните функции като известие, показване на повиквания и пр., очилата могат също така самостоятелно да изпълняват функции като навигация, снимане, аутокю и превод на текст и снимки в реално време.

XiaoAi AI Assistant е основният метод за взаимодействие. Xiaomi Smart Glasses избира и показва най-важните съобщения, като аларми за смарт устройствата у дома, спешна информация от офис приложения, съобщения от важни контакти и т.н., за да се избегнат прекомерни смущения на потребителите.

Използвайки два вградени микрофона и високоговорител е възможно и провеждане на разговори. 5 -мегапикселовата камера в предната част на очилата може да прави снимки и да превежда текст в снимки. Налични са още четириядрен ARM процесор, батерия, тъчпад, Wi-Fi/Bluetooth модули, операционна система Android и др

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *