Новата мобилна игра на Gameloft е разработена в България

Gameloft представи най-новата си игра, Heroes of the Dark, която официално ще излезе през октомври за iOS и останалите мобилни платформи (за Android вече е достъпна от България). Заглавието беше и във фокуса по време на демонстрацията на подобрените гейминг възможности на чипсета A15 Bionic в новата серия iPhone 13.

Играта се развива в приказния свят на Тенебрис. В него герои със свръхестествени сили и чудовища ще забравят различията си, за да спрят голямо зло, което заплашва всички.

Heroes of the Dark е дело на българското звено на Gameloft в София. Студиото работи по него през последните три години, като отговаря за почти всички елементи – техническа, програмистка, дизайнерска, арт, механики и дори маркетинг. Екипът на Gameloft България е съставен от около 200 висококвалифицирани специалисти в гейм индустрията. Самото звено отваря врати през 2005 г. и е първото студио за мобилни игри в София.

В играта вампири, върколаци и хора се обединяват срещу покварения Върховен съвет, воден от Албус, вампирския император. От своите мистични имения играчите търсят и набират уникални герои от трите фракции и ги развиват. Те формират бойни групи от по петима, които се съревновават в битки, за да могат заедно да се справят с противника. Играта обитава изцяло нов свят, който не се базира на популярен франчайз или на предишно заглавие на Gameloft. Също така е силен хибрид между стратегия в реално време и RPG.

Heroes of the Dark е безплатна за сваляне и ще бъде налична в App Store и другите мобилни платформи глобално в края на октомври 2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *