iPhone 13 и 13 Mini са по-мощни и с подобрена камера

Вчера Apple представи новата си серия смартфони iPhone 13. Основният модел се предлага в два варианта, с 6.1-инчов екран и mini с 5.4-инчов. Панелът е OLED и с по-висока яркост спрямо миналогодишните модели. Страничната рамка отново е плоска и алуминиева, а гърбът е със стъклено покритие.

Цените в САЩ започват от 829 долара за iPhone 13 и 729 долара за iPhone 13 Mini. У нас най-вероятно ще са налични от 8 октомври. Опциите за памет са 128GB, 256GB и 512GB. Няма радикални промени по отношение на дизайна и функционалностите спрямо предходното поколение.

Прорезът в екрана е с 20% по-малък, като е запазена системата Face ID. Основната промяна обаче е в наличието на новия и по-мощен чипсет A15 Bionic. Той се произвежда по 5-нанометров процес и има с до 50% по-висока производителност на процесора от конкурентни решения.

Подобрен е животът на батерията с 1.5 часа за 13 Mini и 2.5 часа за стандартния модел. Това се дължи на по-голям капацитет на батерията и други подобрения и оптимизации на софтуера. Камерата получава също значително подобрение. Новият сензор е 12-мегапикселов с бленда f/1.6м а другият е с бленда f/2.4 и 120 градуса зрително поле. iPhone 13 използва и технологията за стабилизация sensor-shift, която беше въведена с 12 Pro Max. Налични са и нови режими и добавки за по-добри резултати при снимки и видео.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *