iPhone 13 Pro и Pro Max са със 120-херцови екрани и други подобрения

Заедно с iPhone 13 и 13 Mini, Apple представи и по-високо позиционираните iPhone 13 Pro и 13 Pro Max. Те също използват по-мощния чипсет A15 Bionic, но включват и други значителни подобрения. Цените им в САЩ започват от съответно 999 долара и 1099 долара. Продажбите им у нас стартират на 8 октомври.

Телефоните са със Super Retina XDR дисплеи и поддържат варираща честота на опресняване от 10 до 120 херца, като диагоналите са като при миналогодишните модели, 6.1- и 6.7 инча. Те имат малко по-малки прорези в екраните. Телефоните ще са налични в графит, златист, сребрист и светлосин цвят.

От компанията споделят, че устройствата са с изцяло нови основни камери. Главният сензор предлага по-добро представяне в условията на ограничена светлина, тъй като е по-голям. Сензорът с ултраширокоъгълен обектив също има подобрения заради по-широката бленда. Този с телефото оптиката дава до 3-кратен зуум. Има нощен режим и с трите сензора, както и нов макро режим за обекти на разстояние до 2 см. И двата модела са с технология за стабилизация sensor-shift.

В софтуерно отношение откриваме функционалността Photographic Styles, която работи като филтър, но с изчислителна фотография. По отношение заснемането на видео се използва cinematic focus. Снимането на видео е до 4K / 30fps в ProRes с повече опции за редактиране. Базовите конфигурации със 128GB ще снимат до 1080p / 30fps. ProRes ще бъде достъпна с бъдещо обновление на iOS 15.

Освен по-мощен чипсет устройствата предлагат и по-издръжливи батерии със съответно 1.5 часа и 2.5 часа повече спрямо предшествениците си. Има и друго подобрение, което е по отношение на вградената памет, като тя достига до 1TB.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *