Видеоигрите и гейм стриймингът са предпочитаната форма на забавление за все по-голяма част от обществото ни

Споделете публикацията:

Видеоигрите са част от всекидневните забавления за все повече хора, а гейминг стриймингът се превръща в предпочитана форма на достъп до такова съдържание. Това са част от изводите от днешната пресконференция по случай третото издание на Българския гейминг маратон. Събитието, в което участие ще вземат 42 стриймъри, състезатели по електронни спортове, ютюбъри и други интересни личности, ще се проведе на 19 септември на онлайн. Всички участници, турнири и пълна програма на фестивала са достъпни на адрес https://gamingmarathon.bg/.

Бе подчертана и разширяващата се обществена роля на видеоигрите, които се превръщат от чисто забавление и в платформа за общуване. През 2021 година 728 милиона души или 10% от населението на земята избира стриймовете за видео игри за форма на забавление, което представлява над 20% ръст спрямо 2 години по-рано – през 2019 година. Друг интересен факт е, че към момента близо 50% от представителите на “поколението Z” възприемат онлайн игрите не само като място за игра, но и като място за комуникация. Нещо като Viber или Instagram, но с по-богат интерфейс и значително повече възможности.”

По време на пресконференцията бе обявен и станалият традиционен “лов на великденски яйца” – игра с награди най-съобразителният участник, който успее да разшифрира интернет-загадка.

Гейминг Маратонът ще кулминира в 20:00 ч. с второто издание на гейминг куиза “Без име” с водещи Ицака и 100 Кила, който ще се излъчва на живо във Facebook страницата на TDB Play. Специални участници в събитието са “Заедно в час”- неправителствена организация, чиято мисия е да осигури на всяко дете в страната достъп до качествено образование – независимо от това къде живее, кое училище посещава и какви са финансовите възможности на родителите му. Организацията работи за тази кауза, като развива нови учители, подкрепя училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система.

Не изпускайте и първите по рода си тематични турнири Crypto Knights, организирани съвместно с Nexo, които предлагат модерен крипто прочит на класическите състезателни игри Starcraft II и DOTA 2.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.