СуперХостинг.БГ празнува своя 16-ти рожден ден

СуперХостинг.БГ навършва този месец 16 години от създаването си. По този повод екипът й поставя на фокус общуването между колеги, партньори и клиенти, както и неговата важност при обслужването в сферата на услугите и не само. На сайта на компанията можете да се включите и в специалната ѝ игра с подаръци – 16 СуперНагради.

През последните 16 години СуперХостинг.БГ постигна цялостно уеб присъствие с широк набор от услуги, решения и инструменти. Освен продажбата на хостинг и домейни, днес това включва SaaS платформите за лесно създаване на сайтове – Сайт билдър и на онлайн магазини – Shopiko, услуги за сигурност, за маркетинг, WordPress поддръжка, консултации и много други. Компанията междувременно придоби редица големи хостинг доставчици у нас, включително през последната година – ICN.BG. Тя стъпи и на сръбския пазар с дъщерно дружество, което вече е разпознаваемо сред местните дигитални предприемачи.

При Software as a Service (SaaS) платформите компанията отчита ръст средно от 43% на годишна база. Ръстът е стабилен и при Managed VPS услугите – близо 22%. Интересна посока поема и пазарът на домейни с все по-голям брой активни домейн разширения от типа “new gTLDs”, които са се увеличили с 24% към 1 октомври 2021 г. на годишна база. Топ 10 на активните new gTLDs са разширенията .online, .site, .store, .tech, .fun, .shop, .space, .website, .dev, .app, .studio. Челната тройка най-популярни домейни се запзват – .com, .bg и .eu, като активните такива към 1 октомври 2021 г. са се увеличили с 24%, спрямо общия им брой към 1 октомври 2020 година. Най-голям ръст – 14%, бележи домейнът .bg.

В рамките на актуалната си кампания, посветена на ученето на нови езици с цел по-добра комуникация, СуперХостинг.БГ развива партньорство с образователен център „Яника”, чиито екип работи с деца със слухови проблеми и им помага да прекрачат бариерите в общуването. През 2020 г. СуперХостинг.БГ и Центърът си партнират в създаването на материали за образователните занимания на децата, а тази година надграждат с дигитални материали, популяризиращи жестомимичния език, които могат да бъдат използвани от широката общественост в дългосрочен план.

За да популяризира многообразието от езици и форми на комуникация, компанията стартира и инициатива, по случай своя рожден ден. В нейните рамки тя предизвиква читателите да я поздравят за празника на език, който те владеят и да спечелят разнообразни награди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *