Acer разширява портфолиото си с антимикробни решения

Acer обяви, че разширява портфолиото си с антимикробни решения до редица продуктови линии, както с потребителска, така и с бизнес насоченост. От лаптопите TravelMate, предназначени за бизнес потребители, до устройствата Enduro Urban, насочени към любителите на природата, както и до широк набор от аксесоари, сред които одобрените по програмата Works with Chromebook на Google комплекти от мишка и клавиатура – антимикробни устройства вече се предлагат на много по-широка аудитория.

Трансформиращ се лаптоп Acer TravelMate Spin P4

Бизнес лаптопът с трансформираща се конструкция Acer TravelMate Spin P4 е оборудван с Antimicrobial 360 Design на Acer — антимикробно средство със сребърни йони, покриващо често докосвани повърхности като корпуса, клавиатурата, тъчпада и др. Сребърните йони са високореактивни частици, които значително ограничават размножаването на микробите при докосване. Лаптопът предоставя до 11-о поколение процесори Core i7 vPro на Intel и M.2 SSD диск. Устройството е оборудвано с водоустойчива клавиатура, с която може спокойно да се работи със сутрешно кафе на бюрото, а ударопоглъщащите ъгли на корпуса са сертифицирани от независима организация за съвместимост със стандарта MIL-STD 810H за удароустойчивост.

Защитеният срещу надраскване 14-инчов екран с разделителна способност FHD (1920 x 1080) и технология Antimicrobial Corning Gorilla Glass е сензорен и може да се завърта до 360 градуса в режим на лаптоп, стойка, палатка и таблет, което улеснява споделянето на съдържание или записването на бележки, а теглото от едва 1,53 кг и дебелината от 17,9 мм допринасят за изключителната мобилност на устройството при работа на път. Когато работните дни са запълнени със срещи, лаптопът би могъл да издържи с едно зареждане до 13,5 часа и може бързо да се зареди до 80% за по-малко от час.

Наред с това, лаптопът е оборудван с широк набор от опции за свързване, сред които RJ45 етернет конектор, опционна LTE поддръжка (eSIM & DSSA), интелигентен четец на карти, както и множество портове USB Type-C и Thunderbolt 4. Той разполага и с всички функции за сигурност, които се очакват от бизнес лаптоп, сред които Trusted Platform Module (TPM) 2.0, вход в системата чрез разпознаване на пръстов отпечатък и Windows Hello.

Лаптоп Acer Enduro Urban N3

Acer Enduro Urban N3 е здрав, 14-инчов лаптоп с тегло 1,85 kg и дебелина 21,95 mm. Устройството е сертифицирано по военния стандарт MIL-STD 810H за издръжливост и индустриален клас (IP53) устойчивост срещу прах и вода, затова е и подходящо за работа в разнообразни условия. Четирите ударопоглъщащи ъгъла осигуряват издръжливостта му при изпускания (от височина до 122 см), а водоустойчивият дизайн на I/O портовете, високоговорителите и бутоните му, наред с уникалната дренажна система и водоустойчивата технология Aquafan на Acer позволяват устройството да се пренася във всякаква среда, без оглед на климатичните условия.

Акцентът върху защитата на това поколение Enduro Urban N3 е още по-голям благодарение на технологиите Antimicrobial 360 Design и Antimicrobial Corning Gorilla Glass, чиято роля е да поддържат чист екрана, докато лаптопът се употребява във външни условия. Останалата част от устройството има покритие със сребърни йони, които разширяват антимикробната защита до корпуса, тъчпада, бутоните и др. До 11-о поколение процесор Core i7 на Intel, графична карта GeForce MX330 на NVIDIA и DDR4 памет с капацитет 32 GB осигуряват добро ниво на производителност. Жизненият цикъл на батерията с продължителност 13 часа и екранът с разделителна способност FHD и яркост 450 нита предоставят свободата за работа от всякъде.

Таблет Acer Enduro Urban T3

Acer Enduro Urban T3 е здрав, 10-инчов таблет с четири удароустойчиви ъгъла на конструкцията и може да издържи до 26 изпускания от височина 122 см. Има още водоустойчиви входове/изходи, високоговорители и бутони. Таблетът е оборудван също с технологията Antimicrobial 360 Design на Acer, включваща антимикробно покритие на почти всички повърхности на устройството, които се докосват – екран и рамка, предна и задна част, бутони. Enduro Urban T3 е с дебелина от 9,92 мм и теглото от 595 г.

Антимикробният таблет е оборудван с екран с разделителна способност FHD (1920 x 1200), поддържа жестове с 10-точково докосване, а яркостта е 600 нита. В горната част на екрана е разположена предна, широкоъгълна камера, а микрофонът с AI редуциране на шума и двулентовата WiFi свързаност го правят подходящ за видеоконференции и дистанционно обучение.

Монитор Acer VE246Q

Acer VE246Q разполага с 23,6-инчов екран с разделителна способност FHD и VA матрица, който е екосъобразен и със 178-градусови зрителни ъгли, като предлага съотношение на контраста 100 000 000:1. Наред с антимикробната технология Antimicrobial 360 Design на Acer, рамката на екрана и неговият стъклен панел са изработени с рециклирана пластмаса, покрита с антимикробен агент със сребърни йони, който намалява бактериите с до 99% в съответствие с протоколите за изпитване JIS Z 2801 и ISO 22196.

Мониторът има “зелени” сертификати като ENERGY STAR, TCO и EPEAT, които е получил благодарение на спестяващия енергия дизайн на LED подсветката, както и на отговорното управление на материалите при производството му. Технологията ComfyView намалява отблясъците по екрана, включително от вътрешните осветителни тела, а технологията BlueLightShield на Acer намалява излъчването на потенциално вредната синя светлина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *