Apple представи новите си MacBook Pro модели

Вчера Apple представи новите си преносими компютри MacBook Pro в 16- и 14-инчови варианти. Те са с нов дизайн с алуминиева конструкция и извити ъгли. Клавиатурата е в черен цвят, като е премахнат Touch Bar панелът, който е заменен с ред функционални клавиши.

По-големият е с 16.2-инчов IPS LCD екран с резолюция 3456 x 2234 пиксела, а другият е 14.2-инчов с 3024 x 1964. И двата са с mini-LED подсветка с висока точност при локално затъмняване. Налични са още честота на опресняване 120 херца, пикова яркост 1600 нита, покритие на цветовата гама Display-P3 и HDR. Рамките около дисплея са изтънени, а камерата е поставена в прорез.

Новите модели имат и обновена звукова система, която се състои от шест високоговорителя и поддръжка за Dolby Atmos. Освен това има и шумопотискащи микрофони. В основата на компютрите са новите чипсети на компанията M1 Pro и M1 Max. Поддържа се до 32GB RAM за M1 Pro и 64GB с M1 Max. По отношение на сторидж Apple използва SSD със скорости на четене до 7.4GB/s и в капацитет до цели 8TB.

Добавени са HDMI порт и четец на SDXC, както и три USB-C Thunderbolt 4 порта. Има още и жак за слушалки, както и по-мощен усилвател. Отбелязваме завръщането на MagSafe порта като опция за зареждане. M1 Pro MacBook Pro поддържа до два 6K Pro Display XDR дисплея, а с M1 до три 6K Pro Display XDR и един 4K.

Новите MacBook Pro предложения са и с подобрена издръжливост на батериите. 16-инчовият модел предлага до 21 часа видео плейбек с един заряд, а по-малкият до 17 часа. Поддържа се бързо зареждане. Цените за 14“ MacBook Pro започват от 2000 долара, а за по-големия от 2500 долара в САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *