Huawei обяви 10% марж на печалбата

Huawei публикува своите финансови резултати за първите три тримесечия на 2021 г. Компанията реализира приходи от почти 64 милиарда евро (455,8 млрд. юана), а маржът на нетната печалба е 10,2% (неодитирани данни). Спадът в приходите спрямо същия период за 2020 г. е с 32%, но за сметка на това маржът на нетната печалба се подобрява спрямо обявените година по-рано 8%.

„Общото представяне беше в съответствие с прогнозата“, каза Гуо Пинг, ротационен председател на Huawei. „Докато нашият B2C бизнес беше значително засегнат, нашите B2B бизнеси остават стабилни. Чрез нашия непрекъснат ангажимент за иновации, научноизследователска и развойна дейност и привличане на таланти, както и стриктно внимание към оперативната ефективност, ние сме уверени, че ще продължим да създаваме практическа стойност за нашите клиенти и общностите, в които работим.”

Huawei има 8% пазарен дял на смартфоните в Китай за третото тримесечие, спрямо 30% за същия период година по-рано, когато беше пазарен лидер. Същевременно Honor, който беше продаден, за да продължи да съществува, е продал с 96% повече смартфони за същото тримесечие спрямо година по-рано, увеличавайки пазарния си дял на 15% от китайския пазар на смартфони.

През юни, Huawei пусна своята операционна система за смартфони Harmony, като сред целите е увеличаване на дела ѝ в автомобилната индустрия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *