Huawei в сътрудничество с ТУ Габрово

Областният управител на Габрово и неговите заместници Кристина Сидорова и Стилияна Тинчева, които отговарят за ресурси, свързани с образованието и технологиите, проведоха работна среща с представители на Huawei. Поводът за посещението им е подписването на меморандум за сътрудничество между „Хуауей Технолоджис България“ ЕООД и Технически университет – Габрово, факт малко преди посещението в Областна администрация.

Акцент по време на срещата бе стажантската програма на компанията, ICT Talents Training – Huawei SFTF Scholarship Program, чрез която се дава възможност на талантливи ИТ студенти от страната да се присъединят към семейството на технологичния гигант. Избраните ще бъдат 50 студенти, които ще получат стипендия, както и възможността да се сертифицират в няколко области след обучение, ръководено от експерти от Huawei.

За да достигнете до необходимото финалния кръг, кандидатите е да преминете онлайн обучение и да поставите успешно финалния изпит. Тези 50 студента ще получават пълен стипендиантски пакет на стойност 2000 евро, както и таблет. В допълнение 10-те най-добри студенти от групата ще бъдат вградени като „златни семена“ и ще имат възможност да започнат стаж в компанията.

Представени бяха и технологични решения за обучение в електронна среда, както и за STEM – обучение. Обсъдени бяха и съвместни инициативи, които могат да поставят началото и на още едно сътрудничество с Габрово и област.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *