Pontica Solutions продължава растежа си на национално и международно ниво

Българската компания Pontica Solutions успя да увеличи броя на екипа си със 150% в рамките на една година. Освен това тя вече е представена на картата на Европа, след като през лятото отвори първия си офис в чужбина – в Краков, Полша. Аутсорсинг компанията вече оперира в 2 български града – София и Варна, а през октомври отвори и втори офис в морската ни столица.

Към днешна дата в компанията работят 700 специалисти на различна възраст за клиенти от секторите на високите технологии, ритейл, здравеопазване, логистика, финансовия сектор и производството на игри.

Компанията планира да увеличи екипа си, като само за Полша прогнозира той да нарасне до 50 човека в началото на 2022 г. За една година във Варна са наети над 300 души, а с отварянето на новия офис в морската столица, Pontica Solutions планира да добави поне 100 нови колеги през следващата година. Към момента екипите във Варна работят за три от дванадесетте международни клиента на компанията.

„Отварянето на новите ни офиси е голямо постижение за нас, което ни стимулира още по-силно да продължаваме да се развиваме. Освен това успяхме да добавим четири нови клиента в портфолиото си – две френски компании, разработващи иновативни решения за счетоводни и анализаторски услуги, световно известна комуникационна платформа, за която тепърва ще започне екип от разработчици на мобилни услуги в София и бутиково студио, разработващо конзолни игри, за които извършваме поддръжка на игрите за цял свят. Предстои да добавим клиенти от секторите на високите технологии, финтех и в областта на дистанционното здравеопазване. Партньорите ни също разрастват бизнеса си, превръщайки компанията в част от една успешна екосистема“, посочи съоснователят и изпълнителен директор на Pontica Solutions Иван Георгиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *