Ревю: LG TONE Free FP8

Вече от доста време ползвам често безжичните слушалки на LG Tone Free FN6 и определено съм с отлични впечатления за тях. Междувременно от скоро разполагам и с едни от най-новите модели безжични слушалки на компанията, TONE Free FP8. Подобно на други устройства от серията и тук има UV технология за дезинфекция в кейса за зарежане.

Дизайн

Слушалките са с интересен дизайн с късо стебло, в което са пиновете за зареждане, а от външната им част е сензорната зона за управление. В корпуса има още отвори за микрофони и допълнителни сензори за носене. TONE Free FP8 са със силиконови накрайници, като в комплекта са включени общо три размера.

След като откриете правилния размер, те пасват доста добре в ухото и няма да паднат дори при тичане и други активни дейности. По този начин се получава и много добро пасивно шумоизолиране. Има и сертификация IPX4 за устойчивост на пръски вода. Заедно със слушалките идват още кйес за зареждане, кабел и документация. Tone Free FP8 се предлагат в бял, бронз и черен цвят.

Звук и функционалност

За да се възползвате максимално от възможностите на слушалките, а и да ги свържете бързо с телефона си е добре да инсталирате приложението на LG TONE Free. След като го стартирате отворете кейса на слушалките и ще видите модела на екрана, като имате опция за свързване. В приложението можете да обновите системния софтуер, както и да преминавате между различните режими на шумопотискане. Приложението показва и нивото на заряд на батериите на слушалките и кейса.

В стеблата на слушалките има сензори, които засичат докосвания. Със задържане можете да преминавате през различните режими на шумопотискането. С кратко докосване пускате/паузирате музиката и приемате обаждания. С двойно натискане увеличавате/намалявате звука в зависимост от слушалката и приключвате обаждане, а с тройно преминавате към следващата песен. Тези опции могат да се променят през приложението.

На база на около две седмици на използване на модела, спокойно мога да споделя, че той предлага отлично шумопотискане. Това ще ви позволи да се изолирате ефективно от външната среда, дори при наличието на източници на силен шум. Ако искате да чувате какво се случва около вас то има режим за пропускане на звука, който използва част от микрофоните, за да засили външния шум. По подразбиране този режим се сменя със задържане с пръст върху външната страна. Наличен е и режим на изключена функционалност.

Слушалките са с отличен звук, като е използвана и технология на Meridian. Налични са няколко предварително зададени настройки на еквалайзера. Сред тях са Immersive, Natural и Bass Boost. Можете да ги променяте през приложението и при смяната им се усеща значителна разлика в звука. TONE Free FP8 Те се справят оптимално за размерите си с пресъздаването на високи и ниски тонове, като определено изненада за мен бяха басите, които са на високо ниво. С различните настройки на еквалайзера можете да се насладите на любимите си парчета, от рок, до хип хоп и класика. Максималните нива на звука са адекватни така, че да потънете в избраното парче.

Можете да разчитате на слушалките и за разговори, а и тук те се справят отлично. Досега успях да ги използвам в редица разговори и от отсрещната страна, в повечето случаи, съобщават за чист сигнал без неприятни ефекти. Разбира се това се дължи и на наличието на висококачествени микрофони. Всяка слушалка разполага с три микрофона – два обърнати навън и един навътре.

Използваният Bluetooth 5.2 чипсет позволява постигането на ниска латентност, което означава, че няма да има разминаване на картината и звука. Освен това когато гледате филм или слушате музика, съдържанието се паузира автоматично при сваляне на слушалка, благодарение на отчитането от вградени сензори.

Слушалките прилягат много добре в ухото, като има три различни по големина накрайници. Те са от гел от медицински клас с нетоксичен хипоалергенен силикон и са удобни и за по-продължително носене. LG TONE Free са уникални с това, че в кейса им има система за дезинфекция чрез ултравиолетово лъчение. Докато слушалките и кутийката се зареждат, свързани или безжично, технологията UVnano убива 99,9% от бактериите в рамките на 5 минути.

Батерия

Моделът идва с издръжливи за класа си батерии, които предлагат до 10 часа плейбек с един заряд и още до 14 часа с включения в кейса за зареждане заряд. Разбира се това варира според редица фактори, включително силата на звука, режим на шумопотискане и съдържанието, което възпроизвеждате. Оптималният резултат е при изключено шумопотискане. Когато активното шумопотискане е включено, батерията издържа до 6 часа.

Голямо удобство е възможността да зареждате кейса освен с включения в комплекта кабел и безжично. Технологията е Qi, което означава, че може да използвате почти всички налични подложки, а освен това и някои смартфони за зареждане. Слушалките се зареждат за около час, а кутийката за два часа.

Заключение

LG TONE Free FP8 ме впечатлиха по основните направление, които са важни за едни безжични и компактни слушалки. Те предлагат страхотен звук, включително с богати ниски тонове. Слушалките са много удобни и за продължително носене, а освен това имат и ефективна технология за шумопотискане. Допълнителен бонус е наличието на система за премахване на бактериите.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *