Райфайзенбанк с дигитална иновация за бизнеса

Райфайзенбанк е сред банките, които се стремят първи да предлагат иновативни продукти и услуги на българския пазар. Именно стремежът към иновации води до предоставянето на нова услуга за бизнеса – приложението RaiPOS. Чрез него търговците вече могат да превърнат мобилните си телефони в ПОС терминали. Приложението се инсталира на смартфон или таблет (с NFC) и позволява приемане на безконтактни плащания с карта или мобилен портфейл. В основата на създаването му стои желанието на мениджмънта за удовлетворяване на нуждите на малкия и средния бизнес за повече лекота, мобилност и гъвкавост в продажбите, а на потребителите – в плащанията.

„Както картите влязоха в мобилните телефони и клиентите все по-често плащат с тях, така очакваме и традиционният ПОС терминал да бъде постепенно заменен с мобилно приложение. С RaiPOS търговците ще могат да приемат плащания само с три стъпки – въвеждат сумата, клиентът допира картата си и търговецът потвърждава! Бързо, лесно и за двете страни”, казва Мариела Атанасова, директор Индивидуално банкиране в Райфайзенбанк.

За да бъде превърнат телефона или таблета в POS терминал са нужни единствено посещение в офис на банката и заявка за ползване, сваляне и инсталиране на приложението от Google Play Store. Приложението дава достъп и до уеб портал, чрез който може да следят всички транзакции в реално време, както и да управляват всички RaiPOS терминали на търговеца.

Сред функциите са и възможност за приключване на работния ден, обобщен резултат от деня, както и възстановяване на средства. Чрез приложението търговците ще могат да следят, планират и оптимизират своите финанси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *