Ревю: Genesis Krypton 310 + Boron 500 XXL RGB

В най-новото ни ревю ще ви запозная с една от актуалните бюджетни геймърски мишки на полския бранд Genesis – Krypton 310. Устройствата, които предлага компанията, остават добри впечатления, особено с отличното си съотношение между цена и качество и функционалност. Моделът от настоящото кратко ревю не е изключение, като има класическа форма със сравнително ниско тегло.

Формата на мишката е ергономична, като тя може да бъде използвана и с двете ръце. Конструкцията е от пластмаса с матирано покритие и в черен цвят. Налични са два основни бутона, скрол, dpi превключватели и още два бутона отляво на конструкцията. От двете страни има пластмасово релефно покритие. Отдолу на корпуса са разположени три крачета.

RGB системата за подсветка е приятна, като обхваща скрола, логото, DPI индикатора и долната задна част. За свързване към компютъра се използва USB кабел с дължина 1.8 метра, който е с гумирано покритие.

Основни характеристики:

  • Сензор: Avago A3050, оптичен
  • 500–4000 DPI; до 60 IPS; 20G; 1000Hz
  • Конструкция: пластмасова
  • Бутони: 7
  • Подсветка: RGB зони
  • Суичове: Huano
  • Размери: 125 х 68 х 39 мм, 94 гр.
  • Връзка: USB, 180 см.

Множество от свойствата на мишката могат да бъдат програмирани и настройвани през специално приложение. Тук задавате стъпките на скоростите, които се превключват чрез dpi бутоните между двата основни. Освен това разбира се има и настройка за RGB ефектите, създаване на профили и макро команди.

В основата на мишката е оптичният сензор Avago A3050, който предлага прецизно проследяване със стъпки в диапазон от 500 до 4000 ДPI. Освен това се постига ускорение до 20G, а честотата на отчитане е 1000 херца.

Krypton 310 има издръжливи Huano суичове, които по данни на компанията би трябвало да издържат на до 20 милиона клика. Основните бутони кликат доста отчетливо, макар и да не са много бързи, и не срещнах проблеми като пропуск на клик например. Страничните бутони са удобни за навигация в уеб браузър например, като се използват за преминаване назад и напред.

Всичко това дава удобство и прецизност при работа и игра, като можете да разчитате на отлично проследяване. Основните бутони са с голяма повърхност, а скролът е с гумирано покритие и безшумен. За бързото превключване на dpi режимите има два бутона, които са с удобна позиция. Има и светлинен индикатор над тях, който показва настройката. Страничното релефно покритие позволява постигането на много добър и стабилен захват.

Добра добавка е наличието на вградена памет, която може да се използва за съхраняване на персонализирани профили. Това е от голяма полза когато играете различни типове игри или използвате разнообразни програми.

Подсветката е много ефективна и приятна за окото. Зоните обхващат задния долен ръб на корпуса, логото и скрола. Светлинните ефекти се управляват софтуерно. За гладкото придвижване се разчита на три тефлонови крачета, които са поставени в предната и задна част на конструкцията. Те осигуряват плавно и точно движение на различни подложки.

Boron 500 RGB

Заедно с Krypton 310 изпробвахме и XXL подложката за мишки от компанията, Boron 500. Тя е с големи размери – 800 х 300 мм, което позволява обхващането на голяма площ. На нея можете да използвате едновременно клавиатурата и мишката си. Подложката е с текстилно покритие за високи скорости на движение, като е подходяща за мишки както с оптичен, така и с лазерен сензор.

Отличителен белег е наличието на страничен ръб с RGB лента, която придава доста ефектен вид на работното или гейминг място. ефектите се регулират чрез отделен бутон, а захранването е през USB кабел. Има общо 11 режима на подсветка. Основата на подложката е гумирана за по-стабилно позициониране върху бюрото.

Заключение

Genesis Krypton 310 е доста приятна изненада за достъпната си цена от около 40 лева. Тя е бърза и лека, а допълнителен бонус са RGB ефектите. Разбира се има и софтуер за програмиране на редица параметри за по-оптимално персонализиране на основните функционалности. Мишката е сравнително лека и е подходяща за продължително използване. Макар да е ограничена до 4000 dpi, тя е отлично попълнение в този клас и може да се справи отлично в много игри и е подходяща за ежедневна работа.

Другият продукт от настоящото ревю, гейминг подложката Boron 500, е с цена около 50 лв. Тя също е приятно попълнение, което придава цвят на обстановката. Има и бърза повърхност за оптимални движения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *