Нов метод за откриване на приложения за смартфони Huawei

В търсене сте на нов телефон и сред изборите попадате на някой от новите попълнения на Huawei, но се притеснявате от това дали любимите ви приложения ще работят на тях? В действителност почти всяко приложение, което ще ви е необходимо за ежедневна работа – като Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram, TikTok, Twitter, както и почти всички приложения на Microsoft или на Европейски банки – могат да работят на смартфони Huawei.

За да отговори на въпросите, компанията създаде нов сайт, AppsOnHMS. Това на практика е онлайн библиотека, предназначена да помогне на собствениците на устройства на Huawei и най-вече на тези, които искат да станат такива, да намерят информация за всяко приложение.

Ревю: Huawei nova 9

Разчита се на четири основни метода:

• Официалният магазин за приложения на Huawei, известен като AppGallery
• Petal Search, официална търсачка, разработена от Huawei, за да отведе потребителите до официални или сигурни източници, от които да изтеглят приложения
• APK Pure, популярен магазин за приложения
• GSpace, дигитално пространство, в което Google Play Store, както и всички приложения на Google, могат да работят без ограничения

Ето какво се случва, когато търсите приложение – например Facebook – в AppsOnHMS. Сайтът ще покаже описание на приложението, заедно с това дали е достъпно или не е в някой от четирите гореспоменати източника. Facebook е достъпен и на четирите, така че това е представено с четири зелени тикчета.

Ако търсите по-малко популярно приложение – например специфично за страната банково приложение – то може да не е достъпно на всичките четири платформи, но почти сигурно ще бъде достъпно на поне една от четирите, обикновено две или три . С други думи, можете да изтеглите всяко приложение, което искате на своето Huawei устройство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *