Райфайзенбанк тества решение за намаляване на въглеродните емисии

Британската финтех компания Connect Earth спечели състезанието по темите “Дигиталнo привличане на клиенти” и “Финансова грамотност” в партньорската програма на Райфайзен Банк Интернешънъл и Elevator Lab. Иновативният софтуер за измерване и намаляване на въглеродния отпечатък на физически и юридически лица ще бъде тестван от Райфайзенбанк България.

Разработката на Connect Earth дава информация за въглеродния отпечатък, анализирайки транзакциите на потребителите. Целта е да бъде повишена информираността и индивидуалния принос за замърсяването на околната среда. Или иначе казано – ако пътувате и платите с карта, ще можете бързо да разберете колко килограма въглероден диоксид са били необходими за реализацията му. По същия начин ще бъдете информирани и ако си купите кафе или дори дрехи – решението на Connect Earth ще изчисли за Вас с колко сте допринесли за увеличението на въглеродния диоксид в атмосферата и със сигурност ще Ви накара да се замислите преди следващата си покупка.

Като победител в състезанието, екипът на Connect Earth ще работи заедно с експерти от Райфайзенбанк България и Райфайзенбанк Интернешънъл, за да докаже своята приложимост, като при успех ще се обсъди възможността за внедряване на решението във финансовата група.

Connect Earth спечели състезанието в конкуренцията на други четири финтех стартъпа от цял свят – Dreams (Швеция), Monety (България), ff.next (Унгария) и Yayzy (Великобритания). Българският финтех Monety е иновативен начин за обогатяване на финансовата грамотност на децата чрез игри с образователни карти.

Представянето на финтех компаниите бе оценявано от жури, съставено от висшия мениджмънт и експерти на Райфайзенбанк (България) и Райфайзен Банк Интернешънъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *