Гейминг инициатива с добри каузи – #гудгейм

Споделете публикацията:

Движението #гудгейм (GG) стартира, за да обедини хората и организациите с афинитет към видео игрите, в подкрепа на проекти и значими каузи, свързани с възможности за развитие, достъп до знания и по-добро образование в България.

“12 от лицата на гейминга” е първият проект на #гудгейм, който разказва историите на 12 изявени личности, в чийто живот игрите имат активна роля. Диалозите водят български журналисти, а първата среща от поредицата е с Владимир Николов. Tой е един от най-добрите професионални волейболисти в света, баща на 4 деца и голям почитател на видео игрите. Проектът представя историите на успешни хора, за да започне диалог по отношение на гейминга като културен феномен.

Първата кауза, която #гудгейм ще подкрепи, е „Prepodavame.bg“. Това е проект на “Заедно в час”, които след създаването си по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация “Америка за България” през 2010 г. работят за предоставянето на достъп до качествено образование за всяко дете. „Prepodavame.bg“ разпространява добрите практики в съвременното образование на национално ниво с цел развиване и надграждане капацитета на хиляди български учители.

Каузата ще бъде подкрепена също и от Българския Гейминг Маратон, който стартира на 19 декември. По време на предстоящото четвърто издание на Маратона ще бъдат предоставени различни възможности за подпомагане на каузата – благотворителни турнири и разнообразни онлайн събития, закупуване на физически и in-game предмети с благотворителна цел и т.н. Инициативата е отворена към всеки, който е съпричастен с мисията на #гудгейм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.