Българския Гейминг Маратон с благотворителна кауза

Коледното четвъртото издание на Българския Гейминг Маратон, ще стартира точно в 00:00 ч. на 19 декември.

Съдържанието, което ще предоставят 42-мата участници, ще покрие широк спектър на видео игрите – от различни епохи, жанрове и платформи. Маратона може да проследите в личния канал на всеки от стриймърите в различните платформи – Twitch, YouTube, Facebook и Trovo, а страницата на маратона – www.gamingmarathon.bg ще ви ориентира с точна програма.
Продължава и Гейминг Куиз Без Име, по време на който 8 стриймъри и контент криейтъри ще вземат участие и ще предизвикат своите знания и умения в дуел на въпроси и отговори, свързани с любимите им игри.

Предстои и нещо съвсем ново – Avatar Style Awards, събитието за креативността и въображението в изграждането на дигитални персонажи във видео игри, познати като аватари. Жури ще оценява дигиталните персонажи в играта GTA V. Те ще обръщат внимание не само на външния вид, а и на тяхната история и цялостна същност. Тримата кандидати преминали първоначалната селекция ще бъдат наградени от партньорите на събитието – Philips One Blade.

Българския Гейминг Маратон ще се проведе в подкрепа на движението за благотворителност чрез видео игри #гудгейм. Целта на #гудгейм е да даде възможност на българската гейминг общност да реализира проекти и да подкрепя благотворителни каузи, свързани с осигуряване на достъп до знание за всеки. Екипът на TDB Play, който стои в основата на движението вярва, че знанието е основен двигател за просперитет на всяко общество. Затова има и цел за събиране на 30 000 лв. за каузата prepodavame.bg на „Заедно в зас“.

Всеки, подкрепил каузата, независимо от размера на сумата на дарение, ще получи от Haemimont Games като подарък тяхната ARPG – екшън ролева игра Victor Vran. 10% от приходите на маратона ще са директно за каузата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *