Четвъртият Български гейминг маратон беше в подкрепа на благотворителното движение #гудгейм

42-ма участници се включиха в четвъртото издание на Българския Гейминг Маратон. Стриймовете на различни видео игри започнаха в 00:00 ч. на 19 декември и завършиха с Гейминг Куиз Без Име.

Над 100 хиляди зрители гледаха маратона, който кулминира с куиз, където водещите – Dido_D, Icaka и Мартин Кадинов изпитаха знанията и уменията на избраните осем участници чрез специално селектирани мини игри, забавни въпроси и предизвикателства. Всичко това беше в подкрепа на #гудгейм и каузата на Заедно в Час – prepodavame.bg.

Средствата, които екипът успя да събере по време на маратона са 5053 лв., с което той започва да се движи към целта до края на януари 2022 г. да бъдат събрани 30 000 лв. за каузата. Всеки дарил, независимо от сумата, ще получи подарък от Haemimont Games – тяхната екшън ролева игра Victor Vran.

В рамките на онлайн фестивала бяха проведени и три турнира по игрите – WarCraft, Clash Royale и StarCraft. Ден преди официалната програма на маратона – на 18 декември, се проведе и първото по рода си събитие в България – Avatar Style Awards – за най-оригинален дигитален персонаж във видео игра, познат като аватар. В него се включиха 10 участници с дигитални персонажи в играта GTA V. Голямата награда взе Васил Калинчев, познат в гейминг средите като xXShadowHexXx.

Следващото събитие предстои през май 2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *