Тракийският цар Резос влиза в A Total War Saga: TROY

Софийското студио на Creative Assembly добавя Резос, един от най-известните герои на Илиада, към „A Total War Saga: TROY“. Цар Резос е един от най-могъщите и легендарни царе на древните тракийци. Неговият народ обитавал местността около устието на река Стримон (Струма) и е бил известен както с бойния си дух, така и със забележителните си съкровища и великолепното си вино.

Тракийският цар бил прочут като ловец на дивеч и мечки и като безстрашен войн с блестяща броня, изкована от бога на ковачите Хефест. Из българските земи неговото име носи село Резово, което се приписва като родното му място и Резовската река на границата между България и Турция.

Играта „А Total War Saga: TROY“ е вдъхновена от епическата поема на Омир, Илиада. Действието проследява подвизите на едни от най-известните герои по време на късната бронзова епоха и по-конкретно събитията около Троянската война.

С подкрепата на английското студио, Creative Assembly Sofia е водещ в разработването на играта. Местният екип отговаря за всички основни компоненти в нея, включително дизайн, история, герои, механики, арт, анимации и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *