Новата серия Lenovo ThinkPad Z е базирана на AMD и е от рециклирани материали

Lenovo обявява новата серия лаптопи ThinkPad Z, които са с обновен дизайн, нови цветове и рециклирани материали. В линията има два модела, ThinkPad Z13 и Z16, които са с по-устойчиви материали като рециклиран алуминий, наличен в арктическо сиво или черно, или рециклирана черна веган кожа. Устойчивостта се простира и до опаковката, която е направена от 100% рециклируеми и компостируеми бамбук и захарна тръстика, а адаптерът за променлив ток използва 90% пост-консуматорско съдържание (PCC).

ThinkPad Z13 и Z16 използват следващо поколение AMD Ryzen PRO процесори за мобилни устройства и процесора за сигурност Microsoft Pluton. ThinkPad Z13 е с мобилен процесор AMD Ryzen 7 PRO, оптимизиран да предоставя отлична аудио и видео производителност. ThinkPad Z16 може също да бъде конфигуриран с нови AMD Radeon отделни видеокарти с AMD Smart Technologies, предлагащи повишена производителност и професионално създаване на съдържание, както и ежедневни игри.

Дисплеите са оптимизирани с ултра тесни рамки и продуктивното съотношение 16:10. Има FHD уеб камера с 1,4µm пиксели и микрофони с двоен масив. Представен е и по-голям 120 мм ForcePad, който е с изцяло стъклената подложка за длани за бързо и лесно въвеждане. TrackPoint има нова функционалност: двукратното докосване на TrackPoint-а стартира бързо меню за комуникация с улеснен достъп до общите настройки на камерата и микрофона.

ThinkPad Z13 и Z16 са тествани по стандартите MIL-Spec 810H и преминават през същия строг контрол на качеството като всички лаптопи ThinkPad.

Постигнато е най-високото съотношение екран към тяло (STB) в портфолиото на ThinkPad – 91,6% (Z13) и 92,3% (Z16). Дисплеите са съответно 13.3- и 16-инчови със съотношение на страните 16:10. Има опции за избор между IPS и OLED панел с до 2.8K и 4K резолюция с Dolby Vision и слаба синя светлина.

Звуковата система включва Dolby Atmos и Dolby Voice AI технология за потискане на шума. В софтуерно отношение е използвана Windows 11 Pro. Има и четец на пръстови отпечатъци, интегриран в клавиатурата. Конфигурациите са с до 32GB LPDDR5 RAM и съответно 1TB или 2TB SSD PCIe Gen 4.

С един заряд на батерията двата модела предлагат съответно до 15 ч. и 12 ч., като се поддържа технология за бързо зареждане. Сред останалите параметри са още Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, 4G , USB Type-C портове и др. Новите попълнения ще са налични от май с цени от 1549 долара за ThinkPad Z13 и 2099 долара за Z16.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *