Panasonic LZ2000 OLED TV – нов флагмански телевизор

Panasonic представи флагманския си телевизор за 2022 г. и това е Panasonic LZ2000 OLED TV. Моделът дебютира по време на CES 2022, като ще се предлага в 55-, 65- и 77 инча. От компанията са използвали два основни инструмента за подобряване на цветовото представяне, AI система за отчитане на околната светлина и директна работа със специалисти за управление на яркостта.

За тези цели LZ2000 използва сензор за околна светлина с новия чип с изкуствен интелект HCX Pro. Така се оценява количеството светлина в зрителното пространство, както и цялостния тон на светлината. След това се използва Auto AI режим за определяне на показваното съдържание и настройка в реално време на картината.

Panasonic LZ2000 може бързо да превключва между кино режим при гледане на филми и спортен при спортно съдържание. Моделът залага на Master OLED Pro конфигурация за подсилване на яркостта в определени сектори на подсветката.

Телевизорът включва повече говорители, включително Panasonic 360-градусов Soundscape аудио пакет, който постига Dolby Atmos качество. Освен това са налични насочени нагоре, настрани и напред говорители. Всичко това позволява постигането на по-точен и чист звук. Възможна е настройката на силата на всеки един говорител.

Panasonic LZ2000 OLED TV е подходящ и за гейминг с Game Control Board и по-добрата настройка за различните честоти. Game Control Board е нова функционалност, която включва настройките на игрите на едно място, като може да се показва над картината за бързи корекции. Тук са налични и данни за игровия източник. Поддържа се варираща честота на опресняване при 4K до 120 херца.

Телевизорът използва операционна система My Home Screen 7.0, която е съвместима с повечето стрийминг платформи и предлага различни функционалности. Сред тях са по-лесен достъп до настройки, гласово управление, описание на звука, субтитри и т.н.

Новият модел ще се предлага и в Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *