Десето издание на академията Talent Boost на VMware

Споделете публикацията:

За десета поредна година VMware организира своята безплатна академия, която ще се проведе изцяло виртуално от 16 февруари до 20 май. В образователната инициатива могат да кандидатстват настоящи студенти от цяла България, като финално ще бъдат селектирани 36 курсиста. Всеки желаещ може да кандидатства до 9 февруари 2022 г.

VМwarе Talent Boost е подходящ за всички студенти, които искат да надградят своите теоретични знания, получени в университета, да се подготвят за стаж в технологичния сектор и да получат летящ старт за своята ИТ кариера. С помощта на едни от най-добрите софтуерни специалисти в света, те ще обогатят практичните си познания чрез работа по реални казуси в комбинация с развитие на техните комуникационни умения и такива за работа в екип.

Talent Boost стартира преди 10 години по идея на част от инженерния екип на компанията и през академията преминават успешно над 190 студента, а още повече служители влизат в ролята на техни ментори. Тримесечната безплатна обучителна програма е насочена към настоящи студенти по Компютърни науки, Софтуерно инженерство или близки специалности. Необходимо е те да притежават основни умения в обектно-ориентираното програмиране, структури от данни, алгоритми, логическо мислене и мотивация за учене.

Местата в Talent Boost 2022 са ограничени. Избраните кандидати ще преминат през онлайн задача по програмиране и кратко интервю, което ще гарантира, че нивото на програмата отговаря на уменията на всеки от тях. Финално одобрените участници ще развиват различни умения, нужни за изграждането на успешна кариера като инженер в ИТ индустрията: от програмиране, през софтуерна сигурност, до разработване на мобилни приложения. Студентите не само ще подобрят уменията си по програмиране и технологичните си знания, но ще се докоснат и до изкуството на анализа, софтуерната архитектурата и дизайн.

Заинтересованите студенти трябва да изпратят своите кандидатури за Talent Boost до 9 февруари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.