Spark с нова стъпка към това да стане публична компания

Spark Technologies, компанията контролираща дейността на услугата за споделена електромобилност SPARK в Литва, България и Румъния, обяви че е подписала споразумение с GEM Global Yield LLC SCS, базиран в Люксембург фонд за алтернативни инвестиции, за капиталов ангажимент в размер на 30 млн. евро.

Според споразумението, GEM се ангажира да осигури на Spark финансов ресурс за записване на акции в размер до 30 млн. евро за срок от 36 месеца след публично листване на акциите на SPARK Technologies.

Във връзка с възможността за записване на акции при публично листване, Spark ще издаде варианти към GEM, даващи право в срок от три години след датата на публичното листване на компанията да бъдат закупени акции в размер до 4% от капитала на Spark. Цената на упражняване на вариантите ще е равна на тази при първоначалното публично листване на Spark. Ефективното упражняване на тези варианти ще представлява допълнителен финансов ресурс за дружеството.

При успешна реализация на публичното листване, средствата ще бъдат използвани за навлизане на нови пазари в ЕС, значително увеличение на клиентската база и автопарка на услугата, както и бъдещо развитие на софтуерната й платформа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *