Kак да купя Dogecoin?

Всяко куче си има ден, а в света на криптовалутите най-щастливото куче напоследък е Dogecoin. Всички – от Елон Мъск до Марк Кюбан – изразиха ентусиазма си за оригиналната мемори криптовалута, като поставиха началото на нейния метеоритен ръст от над 7000% през първата половина на 2021 г.

Макар че цената ѝ е изключително волатилна, като в средата на 2021 г. тя отбеляза огромен спад от най-високата си стойност за всички времена от малко над 70 цента за монета, Dogecoin продължава да бъде популярна крипто опция. Ако се чудите как да купите Dogecoin, ето какво трябва да знаете.

1. Преценете колко искате да инвестирате в Dogecoin

Въпреки че има вирусни истории за хора, които са инвестирали тривиални суми в DOGE, но сега са милионери, инвестирайте с повишено внимание. Криптовалутите са много рискови инвестиции, а Dogecoin е изключително волатилна, защото има неограничено предлагане.

Когато решавате колко да инвестирате, вземете предвид цялостното си финансово състояние, инвестиционния си портфейл и толерантността си към риск. Експертите не препоръчват да инвестирате повече, отколкото сте готови да загубите с криптовалутите като цяло.

2. Вземете решение за борса за криптовалути

За да закупите Dogecoin, ще трябва да си откриете сметка в борса за криптовалути, където се срещат купувачи и продавачи, за да обменят криптовалута срещу долари, евро и т.н. Популярни брокери, всички от които предлагат проста, лесна за използване платформа, както и по-усъвършенствана платформа за трейдъри с по-ниски такси (Преглед на eToro).

Важна забележка: Въпреки че Dogecoin стана много по-популярен напоследък, той не е универсално достъпен на всички криптоборси. Уверете се, че на всяка борса, която обмисляте, има Dogecoin на разположение за покупка.

3. Изберете опция за плащане

Преди да започнете да търгувате с криптовалути, трябва да депозирате пари в сметката си на борсата или в брокерската си сметка. В повечето случаи борсите ще ви позволят да депозирате пари от разплащателна или спестовна сметка. Някои от тях приемат банкови преводи и преводи чрез PayPal.

Обикновено получавате незабавен достъп до част от парите от депозита си за търговия. Ако сте депозирали голяма сума пари – обикновено повече от 1000 USD – може да се наложи да изчакате няколко дни, за да се изчисти преводът, преди да можете да използвате целия депозит.

4. Направете поръчката си за Dogecoin

След като парите са по сметката ви, можете да закупите Dogecoin. В платформата за търговия или покупка на борсата потърсете Dogecoin или въведете неговия тиксов символ: DOGE.

След това изберете вида на сделката и въведете сумата в долари, която искате да инвестирате, или посочете колко Dogecoin искате да закупите.

След като подадете поръчката, тя трябва да бъде изпълнена незабавно. Подобно на други криптовалути, Dogecoin не е ограничен от часовете за търговия; можете да купувате и продавате Dogecoin 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

5. Обмислете възможностите си за съхранение

Когато купувате Dogecoin, по подразбиране той се съхранява в криптопортфейла на вашата борса или брокерска къща. Тъй като те обикновено са свързани с интернет, някои инвеститори предпочитат да изтеглят закупената криптовалута от своята борса или брокерска къща и да я съхраняват в друг портфейл.

Можете да изберете да съхранявате своя Dogecoin в горещ портфейл или студен портфейл извън вашата борса. Горещите портфейли са цифрови и са свързани с интернет, докато студените портфейли са физически хардуер, който можете да изключите, което ги прави много по-малко податливи на хакерски атаки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *