Всичко най-важно за MIUI 13 и кои са първите модели за обновление

Вчера заедно с новите си смартфони в серия Redmi Note 11, Xiaomi представи и новата версия на интерфейса базиран на Android, MIUI 13. От компанията споделиха, че към четвъртото тримесечие на 2021 г. активните месечни потребители на MIUI са надхвърлили 500 милиона.

MIUI 13 въвежда Liquid Storage, нов метод за системно ниво за управление на начина, по който файловете се съхраняват в устройства. На традиционните устройства, при които постоянно презаписваме данните, с течение на времето паметта им се фрагментира. Само след 36 месеца това забавя скоростта на разчитане и запис с цели 50%. Liquid Storage намалява фрагментацията и активно управлява съхранените данни, подобрявайки ефективността на дефрегментация с до 60%. В дългосрочен план скоростите на разчитане и запис на някои други Android OS намаляват с до 50% след 36 месеца, докато MIUI 13 запазва до 95%.

За допълнително повишаване на производителността, атомизираната памет (Аtomized Мemory) на MIUI 13, метод за управление на паметта, извежда ефективността на RAM на по-високо ниво. Тази функция анализира как приложенията използват паметта и разделя процесите на използване на RAM в едно приложение на важни и маловажни задачи. След това затваря всички маловажни задачи, позволявайки на приложенията да използват памет само за това, което е важно за вас в момента, което ви дава възможност да стартирате повече приложения, без да жертвате производителността.

MIUI 13 идва също с фокусирани алгоритми, които динамично разпределят системните ресурси въз основа на сценарии на използване, което прави MIUI по-плавен и готов за реакция. Focused Algorithms дава приоритет на активното приложение над всички останали, позволявайки на централния процесор CPU да се съсредоточи върху важни задачи, като ви дава по-бързи скорости и по-висока производителност, където и когато имате нужда.

Smart Balance е още едно мощно надграждане на изживяването в MIUI 13. Той е проектиран да намира автоматично баланса между производителност и консумация на енергия, така че да получите необходимата мощност и скорост. Други новости са изцяло новите уиджети и странична лента, който ви позволява да имате достъп до всичките си любими приложения в плаващи прозорци с плъзгане.

Следните модели ще получат MIUI 13 през Q1 2022, като графикът за наличността при други устройства поетапно ще бъде публикуван на уебсайта на MIUI. Графикът на актуализция може да варира в зависимост от региона.

Mi 11 Ultra
Mi 11
Mi 11i
Mi 11 Lite 5G
Mi 11 Lite
Xiaomi 11T Pro
Xiaomi 11T
Xiaomi 11 Lite 5G NE
Redmi Note 11 Pro 5G
Redmi Note 11 Pro
Redmi Note 11S
Redmi Note 11
Redmi Note 10 Pro
Redmi Note 10
Redmi Note 10 JE
Redmi Note 8 (2021)
Redmi 10
Xiaomi Pad 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *