LG с рекордни годишни приходи

От LG обявиха резултатите си за 2021-ва година. За миналата година, корейският гигант записва най-високите си годишни приходи в размер на 63,16 млрд. USD. Впечатляващият ръст от 28,7% на годишна база е подкрепен основно от силните продажби на OLED телевизори и продукти за дома. За сметка на солидния ръст, оперативната продажба в размер на 3,27 млрд. $ остава непроменена, като намалява с 1% спрямо предходната година.

Подразделенията:

LG Home Appliance & Air Solution Company: рекордни продажби

За пореден път компанията достига рекордни приходи от 22.92 млрд. $, което е увеличение от 21.7% спрямо предходната година. За това допринасят силните продажби на продукти за хигиена. Оперативната печалба от 1,88 млрд. USD намалява с 2,9% спрямо 2020 г. поради поскъпването на суровините и разходите за логистика. Четвъртото тримесечие на 2021 г. отбелязва 17,7% по-високи приходи спрямо предходната година.

The LG Home Entertainment Company: 30,6% ръст на приходите за 2021г.

Подразделението успява да отбележи приходи от 14,56 млрд. щ.д. и ръст на оперативната печалба от 18,1% (929,68 млн. $) поради високото търсене на премиум телевизори в ключовите региони Европа и Северна Америка. Приходите за четвъртото тримесечие достигат 4,21 млрд. $, което е ръст от 16,4% спрямо година по-рано и 19,2% спрямо Q3Y2021.

The LG Vehicle component Solutions Company: 24% ръст на приходите на годишна база

Подразделението за автомобилни компоненти регистрира приходи в размер на 6,08 млрд. $. Въпреки това, приходите в последното тримесечие на 2021 намаляват с 12,3% спрямо година по-рано. Новият вариант породи голяма несигурност, която допринесе за недостига на чипове за автомобилите.

The LG Business Solutions Company: годишен ръст, но със загуба в тримесечието

И това подразделение показва добри резултати и съотв. отбелязва ръст на приходите, достигайки 5,89 млрд. $ на годишна база или 15,8% ръст спрямо 2020г. Но по-високите цени на суровините и предизвикателствата при доставките се отразяват на оперативната печалба, която е 121,98 млн. $. Повишението на разходите за международна логистика и забавянето на продажбите на соларни модули поради увеличената конкуренция водят до оперативна загуба за четвъртото тримесечие от 29,67 млн. щ.д.

Цялостното представяне на LG Electronics е повече от впечатляващо. За втора поредна година, компанията регистрира двуцифрен ръст на продажбите при добри нива на оперативна печалба от 5,1%, като добрите продажби се дължат на промяната в потребителските нагласи и качеството на продуктите и решенията, които компанията предлага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *