Българин поема висок пост в Rakuten Viber

Rakuten Viber, една от най-известните платформи за комуникация, обяви промяна в позицията на Атанас Райков. Той поема ролята на старши директор развитие топ държави в компанията. Неговата мисия е да надгражда вече огромната популярност на Viber по целия свят за всички над един милиард потребители на приложението, с фокус върху Европа, Азия, Близкия Изток и Северна Африка.

Атанас работи директно с глобалния А-отбор на Viber, за да развива стратегически партньорства, маркетинг и PR инициативи, както и да предоставя качествено местно съдържание и ключови услуги, целящи допълнителен растеж на потребителите на приложението.

Предишният опит на Атанас Райков включва 10 години мениджмънт в най-големия телеком в България, VIVACOM, където отговаря за създаването и развитието на търговската стратегия на услугите за мобилни данни и услугите с добавена стойност.

Атанас е активен участник в предприемаческата екосистема в България с ролята си на ментор и инвеститор към инвестиционните фондове LAUNCHub Ventures и Eleven Ventures. Част е от клуба за ангелски инвеститори CEO Angels Club, както и от менторската мрежа на Endeavor в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *