Vuzix демонстрира новите си AR смарт очила

Една от значителните теми на тазгодишното издание на Мобилния конгрес в Барселона беше тази за добавената и виртуална реалност (AR/VR). Това включва редица нови шлемове и очила. Трябва да призная, че далеч по-интересни са ми AR решенията, но те засега остават съсредоточени основно в промишлеността и за професионални потребители.

Сред компаниите с добри традиции в това отношение е Vuzix, като по време на форума тя анонсира пълната си гама от очила. Това включва и Vuzix Shield Smart Glasses, които са най-мощното ѝ предложение с компактен и приятен дизайн. Това са и първите очила с dual waveguide оптика.

Те разчитат на два ефективни micro-LED проектора, които успяват да пресъздадат доста качествена картина. Наличен е и звук от вградени акустични камери в рамките. С тях могат да се провеждат и разговори, благодарение на множество вградени микрофони.

Vuzix Shield Smart Glasses включват и защита от някои опасности, включително твърди частици и изпръскване с течности. Използван е осемядрен процесор и е налична LTE свързаност. Очилата включват и 13-мегапикселови сензори с автофокус, както и Wi-Fi свързаност. Поддържа се и гласово управление.

Очакваме в бъдеще да видим и потребителски варианти, но засега възпиращ ефект имат притесненията относно съхранението и достъпът до лични данни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *