Кратко ревю: SteelSeries Prime Mini

Вече познаваме добре мишките на SteelSeries, а и други техни продукти, които са предназначени основно за геймъри, но не само. В настоящия ни материал ще ви запознаем с един от актуалните модели при мишките на компанията, SteelSeries Prime Mini. Това е компактен вариант на стандартния модел в серията.

Формата на Prime Mini е ергономична и за използване с дясна ръка. Препоръчва се използване на Claw, Palm или Fingertip захват. Конструкцията е от ABS пластмаса с матирано покритие в черен цвят на горната част. Налични са два основни бутона, скрол и още два бутона отляво на конструкцията. Отдолу има още един бутон, за смяна на CPI скоростите.

Отдолу са разположени четири крачета, единият е около зоната със сензора. За свързване към компютъра се използва откачащ се USB кабел с дължина 2 метра, който е със сплетено покритие. Изработката на мишката е висококачествена, а матираното покритие позволява по-стабилен захват. Тя е лека и компактна, което е предпоставка за удобство при продължителна работа.

Основни характеристики:

  • Сензор: SteelSeries TrueMove Pro, оптичен
  • 100–18000 CPI, до 450 IPS, 50G, 1000Hz / 1 ms
  • Конструкция: ABS пластмасa / Black Matte Finish
  • Бутони: 5
  • Подсветка: 1 RGB зона
  • Суичове: Prestige OM механични, 100 милиона клика
  • Размери: 120.3 х 66.2 х 40.4 мм, 61 гр.
  • Връзка: USB, 2 м

Подобно на останалите актуални модели на компанията, много от свойствата на мишката могат да бъдат програмирани и настройвани през софтуера SteelSeries Engine. Тук задавате стъпките на скоростите, които се превключват чрез специалния CPI бутон отдолу на мишката и програмирате останалите бутони. Има възможност и за добавяне на макро команди, които са особено полезни при някои игри. Иначе профилите през софтуера могат да се синхронизират с акаунта ви в SteelSeries.

В основата на мишката е оптичният сензор SteelSeries TrueMove Pro, който предлага прецизно проследяване 1 към 1 и при наклон. За целта има и отделен сензор при повдигане. Главният сензор позволява постигането на цели 18000 CPI. Освен това се постига ускорение до 50G, а честотата на отчитане е 1000 херца/1 милисекунда.

Сензорът се справя отлично с всичко, което се дължи на големия CPI диапазон. Мишката е подходяща за различни типове игри, включително стратегии и шуутъри. Много добро впечатление прави отличното проследяване.

руга силна черта са механичните Prestige OM суичове, които по данни на компанията би трябвало да издържат на до 100 милиона клика. Основните бутони кликат доста отчетливо и не срещнах проблеми като пропуск на клик например. В основата на суичовете са магнити. Използването на магнитни сили вместо на механични части за осигуряване на противодействаща сила дава до 4-кратно по-голяма консистентност.

Страничните бутони са удобни за навигация в уеб браузър и за макро команди например. Подсветката е в скрола, но това разбира се не е основният фокус тук. Все пак има ефективен и приятен за окото RGB ефект. Крачетата са четири и очаквано позволяват плавното придвижване по разнообразни повърхности.

Мишката е лека, а това прави възможен и продължителният гейминг с не особено натоварване за ръката. Матираната повърхност означава, че няма да остават много следи от отпечатъци, а и други замърсявания. Основните бутони са големи, а скролът се движи меко.

Свързването става чрез откачащ се кабел със сплетено покритие и дължина 2 метра. Става дума за USB Type-C кабел, което означава, че ако нещо се случи с включения в комплекта кабел, можете да използвате такъв от зарядното си за телефона например. Кабелът изглежда надежден, а и дължината му е оптимална.

Заключение

SteelSeries Prime Mini е специфично насочена за геймърите, които се занимават с електронни спортове. Тя се отличава с механични суичове от ново поколение и сензор с отлично и прецизно проследяване. Наличието на компактен и сравнително лек корпус прави мишката подходяща за геймъри с по-малки ръце. На фона на това получавате отличното представяне на геймърските мишки на SteelSeries. Моделът е с цена през онлайн магазина на компанията от 70 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *