Beetroot придобива българската компания South Gate Tech

Beetroot AB, шведска компания доставчик на софтуерни услуги и технологично подразделение на Beetroot Ecosystem, обяви придобиването на South Gate Tech, компания за разработка на софтуер, базирана в София.

South Gate Tech разширява глобалното влияние на компанията, като предлага в България център за разработка в цялостен мащаб, увеличава потенциала на Beetroot за инженерни решения и съдейства за мисията на Beetroot за създаването на устойчиво глобално въздействие.

Компанията обслужва клиенти във Великобритания, Германия и САЩ, като изгражда стратегически партньорства със стартиращи компании и утвърдени технологични компании в различни области, в това число – финанси, телекомуникации, медии и образование.

Beetroot Academy – образователното звено на бизнес екосистемата на Beetroot, навлиза на българския пазар, като предлага четири интензивни онлайн курса, насочени към всички, които се желаят да стартират кариера в сферата на технологиите. Всеки 4-месечен интензивен курс е създаден за учене в извънработно време и се фокусира върху изграждането на практически умения. Допълнителните предимства за студентите включват менторство и възможности за създаване на мрежа от контакти.

Сега България е вторият обслужващ център в цялостен мащаб в екосистемата на Beetroot в ЕС, последвана от Полша в близко бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *