Филмът за Боян Петров е в HBO Max в 12 държави

Споделете публикацията:

От днес българският документален филм „Отново съм тук“ може да бъде гледан в стрийминг платформата HBO Max в 12 държави. Освен тези у нас и ползвателите на услугата в Полша, Унгария, Румъния, Чехия, Словакия, Хърватия, Сърбия, Словения, Черна Гора, Босна и Херцеговина и Северна Македония ще могат да съпреживеят историята на Боян Петров през очите на режисьора Поли Генчева. Във всяка държава филмът е наличен със съответните локализирани субтитри.

Стрийминг премиерата идва три месеца след официалната поява на филма на голям екран и благодарение на HBO той ще може да бъде гледан от много по-широка и интернационална аудитория. У нас “Отново съм тук“ става част от специалната селекция в платформата, посветена на съвременни български филми.

„Отново съм тук“ е филм за живота, работата и личността на алпиниста и учен-зоолог Боян Петров и неговия опит да изкачи поредния си връх. Поли Генчева и операторът Красимир Андонов проследяват опита на Боян да изкачи Шиша Пангма, който е връх номер 11 в неговия списък, но се оказва и последен в кариерата на алпиниста. Именно там той изчезва и въпреки безпрецедентната междудържавна спасителна акция, не е открит. Лентата показва кадри от подготовката му и различните лица на Боян – алпинистът, зоологът, бащата, човекът с несломим дух.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.