Ръст на плащанията с кредитни карти

През изминалата година, българите са плащали по-често с кредитна карта при пазаруване на каса или в интернет. През 2021 г., по данни на Райфайзенбанк (България), клиентите на банката са направили с 25% повече плащания със своята кредитна карта, като стойността на направените покупки е с 30% повече спрямо 2020 г.

Ползването на кредитна карта е средно на всеки четири дни за поне едно пазаруване, като 65% от извършените плащания са във физически магазини, а 35% за покупки в интернет.

Сред най-честите разходи на ползвателите на кредитни карти, издадени от Райфайзебанк (България), са за хранителни продукти от супермаркети, дрехи от интернет и плащания в ресторанти. Бензиностанциите и аптеките са другите места, където най-често се плаща с кредитна карта на банката.

До края на месец април са в сила промоционални условия за всички, които заявят кредитна карта RaiCARD Fix – картата е без такса за издаване и без лихва за покупки и тегления през първите шест месеца. Самата пластика е уникална, тъй като за първи път в България номерът, валидността и името на картодържателя са отпечатани на гърба на картата, което ги прави по-красиви и ги предпазва от изтриване. Дизайнът пък е на младата българска художничка Здравка Будинова – Здраволина. Потребителите имат възможност и да въведат кредитната си карта в дигиталните портфейли RaiPay или Apple Pay, в зависимост от операционната система на смартфона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *