Започва третото издание на Huawei Smartphone Film Festival

Huawei Smartphone Film Festival се завръща за третото си издание. Организатори на Международния кино-литературен фестивал са CineLibri, съвместно с HUAWEI и с медийната подкрепа на АртАкция.

В него потребителите мога да използват Huawei P50 Pro с шанс да заснемат свой собствен късометражен филм и да видят премиерата му на отворена прожекция на голям екран. За целта, по време на първия етап, от 25 март до 20 април, всеки може да изпрати идеята си за късометражен филм под формата на трийтмънт.

Ревю: Huawei P50 Pro

Петима финалисти, избрани от журито на фестивала, ще имат шанс да превърнат идеята си в истинско кино с помощта на Huawei P50 Pro. По традиция, членовете на журито влизат и в ролята на техни ментори по време на цялата продукция, а те са Теодора Духовникова, Илиян Джевелеков, Нина Алтъпармакова, Нели Димитрова и Калоян Божилов.

Финалистите ще бъдат поставени в ситуация на реална професионална среда. Те ще имат възможност да задават въпроси, да дискутират и да разменят идеи с менторите по време на всички етапи от създаването на един филм, както и да получат навременна обратна връзка по всяко време на продукцията.

Всички, които имат интерес и мотивация могат да заявят участие, като попълнят регистрационната форма и прикачат трийтмънт (до 2 страници, 12pt, Arial) за късометражен филм на специално създадения за целта сайт huaweifilmfest.atrakcia.bg до 20 април 2022 г. включително. На 28 април журито ще избере и обяви имената на петимата участници, които ще се впуснат в приключението да създават кино с помощта на Huawei P50 Pro и менторството и наставленията на журито и екипа на фестивала.

ВАЖНО! Завършените филми трябва да са с дължина от 4 до 10 минути и следва да бъдат изпратени на huaweifilmfest@cinelibri.com не по-късно от 3 юни 2022 г.

Награди

След снимките, журито ще избере носителите съответно на първа, втора и трета награда, които ще бъдат наградени и с това да видят творбата си на премиерна прожекция, отворена за всички желаещи да споделят момента с тях. Прожекцията е и официална церемония по награждаване на победителите, на която ще бъдат раздадени още награди, предоставени от Cinelibri и Huawei.

Победителят печели устройство Huawei P50 Pro, почетна статуетка, грамота, комуникация в онлайн каналите на CineLibri, АртАкция и Huawei, както и книги от издателство „Колибри“.

Класираните на второ и трето място участници печелят: устройство Huawei P50 Pro, грамоти, комуникация в посочените онлайн канали, книги от издателство „Колибри“.

Подарък под формата на книги ще получат и всички финалисти, които предадат готов късометражен филм, заснет с Huawei P50 Pro!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *