Samsung представи новите си Neo QLED 8K телевизори

Споделете публикацията:

Samsung представи своите Neo QLED 8K телевизори за 2022 г., както и саундбар системи, аксесоари и инициативи за устойчивост. Портфолиото на Samsung за 2022 г. стъпва върху концепцията „Екрани навсякъде, екрани за всички“, в която телевизорът е поставен в центъра на дома и ежедневието на потребителите.

Neo QLED 8K моделите за 2022 г. са с 8К квантов процесор (Neural Quantum Processor 8K), който има 20 независими базирани на изкуствен интелект невронни мрежи. Той прави възможна и технологията Real Depth Enhancer. Тя увеличава контраста спрямо фона, като подобрява изображението на обекта, но запазва фона необработен.

Процесорът, в комбинация с Quantum Mini LED диоди, създава прецизна и контролирана светлина, така че светлите зони остават ярки, а тъмното пространство около тях остава тъмно – функция, наречена Shape Adaptive Light Control.

Всички нови QLED модели телевизори за 2022 г. на Samsung имат първия в света сертификат за дисплей „Pantone Validated“ от Pantone за цветово съответствие на Pantone (PMS). Това означава, че моделите възпроизвеждат автентично над 2000 цвята, както и новодобавените 110 нюанса на тона на кожата, намиращи се в насоките на Pantone.

Изкуственият интелект на невронния 8К квантов процесор анализира картината в реално време, така че функцията Адаптивен звук да може да проследява и да превключва между различните високоговорители, за да съответства точно на движението на екрана.

В QN900B, водещия Neo QLED 8K модел, всички звуци идват от 90W 6.2.4-канална аудио система, включваща новите горни високоговорители Dolby Atmos с Object Tracking Sound Pro. Тази технология е приложена и за гласово разпознаване с Voice Tracking Sound, така че звуковите и гласовите ефекти да следват движението по екрана. Samsung също така въвежда Wireless Dolby Atmos в своите Neo QLED 4K и 8K телевизори.

Нов Smart Hub: тази година Samsung също представи и Smart Hub, своя нов потребителски интерфейс, захранван от Tizen. Новият раздел класифицира функции, настройки и съдържание в три категории за гладко потребителско изживяване: Media, Gaming Hub и Ambient.

Gaming изживяване: в допълнение към изцяло новия Gaming Hub, гамата за 2022 г. идва със спецификации и функции, които са създадени по-добър гейминг. Те включват четири порта, поддържащи HDMI 2.1, Motion Xcelerator Turbo Pro 4K 144Hz игри, Super Ultrawide GameView и Game Bar. Освен това, Samsung ще представи в близко бъдеще ексклузивна гама от 43“ и 50“ телевизори за гейминг.

SmartThings: екранът се превръща в център за удобно управление на други домашни устройства от една точка.

Концепцията „Going Green“

Samsung подобрява своята екологична опаковка с 90% по-малко мастило, като същевременно премахва скобите по време на производството. И двете подобрения намаляват отпадъците и улесняват впоследствие обработката в центровете за рециклиране.

Дистанционното SolarCell също получи подобрения за 2022 г. То е с 88% по-ефективно от предишните модели за 2020 г. Вече може да работи напълно без батерии и може да се зарежда чрез 2,4GHz радиочестотно „събиране“ на излишна енергия, излъчвана от Wi-Fi рутери.

Моделите телевизори, монитори, цифрови екрани и устройства за дистанционни управление на Samsung за 2022 г. използват рециклирана смола/рециклирани полимери. По-специално, мониторите с висока разделителна способност използват рециклирани полимери от събрана в океана пластмаса, които иначе биха се превърнали в опасни морски отпадъци.

Персонализация с помощта на различни аксесоари

Slim Fit монтаж на стената: За тези, които искат да монтират екрана си на стена, Slim Fit Wall Mount позволява телевизора да легне плътно по стената като същевременно предлага завъртане нагоре, надолу и настрани за перфектния ъгъл, независимо къде седи зрителят.

Studio Stand: в случай, че поставката за телевизор е предпочитана, Studio Stand предлага елегантен и артистичен начин за показване на Neo QLED 8K.

Автоматично завъртане: Новият аксесоар пренася възможностите за въртене на The Sero в Neo QLED 8K моделите. Автоматичното завъртане предлага мобилно изживяване на голям екран, портретно изкуство на цял екран и изживяване с MultiView за нов изглед. Може да се използва като стойка или за монтаж на стена, така че независимо от модела, целият екран е пълен, за да се оптимизира изживяването при гледане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.