В Бразилия осъдиха Apple за това, че не включва зарядно в комплект с iPhone

Съд в Бразилия реши, че Apple нарушава законите за защита на потребителите и трябва да компенсира потребител, на който е продаден iPhone без зарядно. Бразилското правителство неколкократно глобява компанията за тази практика. В случая обаче става дума за индивидуален потребител.

Според закон в Бразилия устройства като смартфони трябва да включват зарядно и могат да се продават поотделно, но отделната продажба не трябва да е задължителна, за да позволява на устройството да функционира.

От Apple са посочили, че не се изисква потребителите да закупуват зарядното. iPhone използва Lightning конектор, а в комплект идва USB-C към Lightning кабел, така повечето зарядни не могат да бъдат използвани. Компанията посочва още, че премахването на адаптера е в полза на природата.

Съдията обаче е приел, че не е възможно зареждането на iPhone с предоставения кабел от стандартните адаптери. Това означава, че потребителите са принудени да използват продукт от компанията. Apple трябва да компенсира потребителя с около 1000 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *