Нов Porsche Design монитор от AOC

Porsche Design и AGON by AOC разкриха нов геймърски монитор: PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M. Моделът е с 31.5-инчов панел и дизайн, вдъхновен от характеристиките и детайлите на спортните автомобили Porsche.

PD32M има пясъчно шлифована отлята алуминиева стойка. С цел да се оптимизира визуално дебелината на панела, задният корпус е изтънен в краищата и създава трапецовидна форма, в която са поместени покритите с метална мрежа отвори за охлаждането и говорителите. Тези зони са индиректно осветени с RGB подсветка. Стойката поддържа и обръщане във вертикален режим.

Мониторът има плосък IPS (AAS) панел, който възпроизвежда 1,07 милиарда цвята. Цветовата точност също е висока с 97% покритие на DCI-P3 за постигане на реалистични цветове и сенки. С интегрирането на най-модерната MiniLED технология на подсветката мониторът разполага с 1,152 затъмняващи се зони, които могат да светят индивидуално в зависимост от съдържанието на екрана. Мониторът има HDR поддръжка – DisplayHDR 1400 с до 1,400 нита пикова яркост.

IPS панелът работи с 4K резолюция (3840 x 2160) с висока честота на опресняване от 144 Hz и време за реакция от 1 ms GtG. С включването на Adaptive-Sync PD32M поддържа променлива честота на опресняване (VRR), което елиминира артефактите като накъсване и насичане. Мониторът има DisplayPort 1.4 и два HDMI 2.1 порта. Той допълнително поддържа устройства с честота до 120 Hz при 4K по USB-C, както и сегашното поколение конзоли през HDMI 2.1.

Освен това PD32M е оборудван и с озвучителна система от два говорителя по 8W с подобрен DTS звук. Устройството включва напълно индивидуална RGB подсветка (Light FX) на гърба на дисплея. Препоръчителната му крайна цена е 3909 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *