Huawei Watch GT 3 Pro може да изготвя ЕКГ

Споделете публикацията:

Huawei представи в Китай ново попълнение в серията си смарт часовници Watch GT 3 – Watch GT 3 Pro. Моделът ще се предлага в два варианта, керамичен и Титан в размери от съответно 42.9 мм с 1.32-инчов AMOLED екран и 46.6 мм и 1.43-инчов екран.

Керамичната версия се предлага в бял цвят и бял цвят със сребристи или златисти елементи и кожена или керамична каишка. Версията от Титан е с кожена или силиконова каишка и сребрист корпус. И при двата модела е налично сапфирено покритие.

Иначе дизайнът включва два бутона, въртяща се коронка и прилепен към корпуса втори бутон. Налична е сертификация IP68 и 5 ATM, което означава, че е възможно и гмуркане с тях. В софтуерно отношение е използвана HarmonyOS 2, като часовниците са съвместими със смартфони с Android и iOS.

Издръжливостта с един заряд на батерията на по-голямата версия е до две седмици, а на по-малката до седмица. Има технология за бързо зареждане и се поддържа безжично зареждане.

Освен, че изглеждат доста добре, устройствата въвеждат и една много полезна функционалност – изготвяне на електрокардиограма (ЕКГ). Това е възможно чрез докосване на поставени отстрани на корпуса електроди. По този начин можете да следите този важен показател, включително за заболявания като предсърдно мъждене и т.н.

Освен това е използвана системата TruSeen 5.0+ за точно измерване на пулс, нива на кислород в кръвта, стрес, качеството на съня и т.н. Има още над 100 спортни режима, както и вградени курсове по голф. Налични са и вградени GPS и NFC, както и високоговорител и микрофон за провеждане на разговори.

Цената на керамичния модел в Китай е 2988 юана (430 евро), а на този от Титан е 2488 юана (358 евро). Предполагаме, че в даден момент те ще се появят и в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.