Lenovo представя новото поколение Legion 7

Lenovo представя днес последното поколение гейминг лаптопи: Lenovo Legion Slim 7i, Lenovo Legion Slim 7, както и Lenovo Legion 7i и 7. Достигнали върха на своята производителност Lenovo Legion Slim 7i и Lenovo Legion Slim 7 вече могат да се характеризират като най-мощните гейминг лаптопи в света. Тази нова серия надхвърля очакванията като имплементира в себе си редица иновации, за да задоволи нуждите от мултифункционално устройство за любителите и професионалните геймъри.

Освен, че притежават най-издръжливата батерия сред 16-инчовите гейминг лаптопи, те също са и първите с FHD камери за скоростен стрийминг. С минимилистичен дизайн, дълъг живот на батерията и A.I Engine + тези устройства са създадени за тези, които търсят мобилност и върхова производителност в едно.

“Lenovo Legion е серия, която винаги е заемала място на върха на пирамидата на производителността, допълвайки личния и професионалния живот на геймърите. Legion им дава възможността да се адаптират, независимо дали се намират на турнир, в класна стая или в заседателна зала.” – споделя Оуянг Джун, вицепрезидент и генерален мениджър на Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group. “По-стилни и производителни, от всякога, Legion 7 са тук, за да достигнат върха на интелигентното гейминг преживяване.” – допълва още той.

Lenovo Legion 7 и Lenovo Legion 7i: Върхът на производителността

Изработени от висок аерокосимичеки клас магнезий и алуминий, новите лаптопи Legion 7 и Legion 7i имат CNC минималистична метална облицовка и неограничена мощност. Клавиатурата Lenovo Legion True Strike също е подобрена, в сравнение с тази на предните поколения. Новата WASD Force Sensor Technology със сменяеми клавиши позволява на геймърите да ускорят представянето на героя си в играта, като прилагат повече сила върху клавишите.

Под стилния капак на новите Legion устройства се крие неподозирана мощност. Изглеждащи визуално по-тънки от своите предшественици с дебелина само от 19мм, Legion 7 и Legion 7i могат спокойно да се смятат за революционни инженерни постижения, побиращи толкова много мощност само в 2,5 кг. Освен всички други подобрения тези лаптопи се характеризират и с 99,99 Whr батерия – най-голямата за 16-инчов лаптоп в света и с възможност за до 135Whr USB Type-C бързо зареждане.

И като първите в света гейминг лаптопи с 16-инчов WQXGA дисплей Lenovo Legion 7 и Lenovo Legion 7i се предлагат и в съотношение 16:10, с яркост – до 1,250 нита, пълно DCI-P3 калибрирано цветово пространство, висок динамичен диапазон и TUV Eyesafe сертификат. Потребителите могат да избират между 3 опции – с до 240Hz (165Hz-стандарт) променилива честота за ежедневна употреба.

Избирайки това устройство професионалните геймъри ще се насладят и на по-плавен геймплей, където всеки кадър има значение и изключителни кинематографични визуалциции с невероятна цветова точност. Новите лаптопи Lenovo 7 и Lenovo 7i разполагат и с нов софтуер Tobii Horizon, който предлага още по-завладяващо преживяване за геймърите. А в допълнение към всичко това технологията Tobii Aware се грижи за сигурността и поверителността на потребителите си.

Lenovo Legion 7 и Lenovo Legion 7i разполагат с до 12-то Intel Core HX Series или AMD Ryzen 9 6900 HX процесори и NVIDIA GeForce RTX 3080 GPU (до 175W TGP) или AMD Radeon RX 6850 MXT графични карти. Те са допълнени и от DDR45 памет за максимално преживяване, благодарение на Lenovo Legion Engine A.I. Engine 2.0. Останалите характеристики включват също така 67% по-тънки перки на вентилатора от предишното поколение за подобрен въздушен поток и по-бърз пренос на топлина, както и по-големи всмукателни отвори под клавиатурата.

Lenovo Legion Slim 7i и 7: Свободата да създаваш нови светове

Като най-тънките и най-леките 16-инчови гейминг лаптопи Lenovo Legion Slim 7i и 7 (16”,7) са проектирани за ново ниво на геймиг изживяване в съчетание с минамилистичен дизайн. Тези устройства тежат само 2 кг и са 16мм тънки, което освен мощни ги прави и изключително стилни.

Новата серия Legion лаптопи предлага и по-голяма свобода на въртене, без това да влияе на мощността и производителността на устойството. С последното 12-то поколение процесори Intel Core H Series или AMD Ryzen 9 6900 HX и по-голям капацитет на батерията потребителите ще могат да получат всичко, от което се нуждаят. Големият 16-инчов екран дава на геймърите възможност да влязат в един нов свят от брилянтни цветове, пълно DCI-P3-калибрирано цветно пространство и сертификат TUV Rheinland Gold Label, за да не се натоварват очите.

От поколение на поколение Lenovo Legion Slim 7 също разширява и съотношението на активната площ на своя 16-инчов WQXGA екран от 86% на 93% за максимално завладяваща визуализация. Освен елегантен външен вид Lenovo Legion Slim 7 и 7 се характеризират и с Lenovo Legion A.I. Engine 2.0. за балансиране на GPU и CPU и по-добро представяне. Устройствата разполагат и с NVIDIA GeForce RTX 3070 (до 100W TGP) GPU или AMD Radeon RX 6800S графични карти, както и DDR5 памет и 4-то поколение SSD място за съхранение.

Подобрения не липсват и при термичната система, сред които около 30% ръст в големината и перките на вентилатора, които са и с 40% по-тънки спрямо предното поколение. Перките могат да въртят със 100 rpm по-бързо, благодарение на двойната вентилаторна система. А всмукателната система под клавиатуарата разполага с още всмукателни отвори за по-бързо охлаждане. Ако трябва да обобщим всички тези инженерни подобрения,те са направени за да ограничат шума на устройството под 30 децибела, което можем да кажем, че граничи с шепот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *