Новият Huawei MatePad идва в България със смарт клавиатура

Новият таблет на Huawei MatePad идва в България със смарт клавиатура и цена за Wi-Fi версията от 679 лв. и 729 лв. за LTE варианта. Той ще се продава в мрежата на Yettel, Зора, Техномаркет, партньорите на дистрибутора Поликомп и оторизирания онлайн магазин huaweistore.bg.

Таблетът е оборудван с 10,4-инчов FullView дисплей с 2K резолюция и четири високоговорители с настройка от Harman Kardon. Постигнато е съотношение екран към корпус от 84%, като страничната рамка е извита. Дисплеят има сертификати TÜV Rheinland Low Blue Light и Flicker Free за ниски нива на синята светлина.

MatePad има батерия с капацитет 7250 mAh и може да остане в режим на готовност до 28 дни и до 12 часа при непрекъснато локално 1080p HD видео възпроизвеждане. В допълнение се поддържа и технология за бързо зареждане 22.5W SuperCharge, което позволява пълно зареждане за 2,5 часа.

Таблетът използва чипсет Kirin 710A, като има и до 128GB разширяема памет за файлове. В софтуерно отношение е използвана операционната система HarmonyOS 2.0, като липсват приложенията и услугите на Google, с включен магазина за приложения AppGallery. Налични са 13MP основна и 8MP селфи камери.

Смарт клавиатурата, с която се продава MatePad, поддържа Bluetooth свързаност и се характеризира с 1,3 мм ход на клавишите. Той също така напълно оптимизира мишката, позволявайки на курсора да има съответния режим като визуализира съдържанието на определено приложение чрез задържане на мишката върху него и извършване на удобно управление чрез щракване с мишката.

Huawei MatePad поддържа функциите Multi-Window и App Multiplier. Multi-Window улеснява работата с отваряне на до 4 прозореца на различни приложения едновременно, а App Multiplier спомага повечето приложения, които не поддържат пейзажен режим, да се използват напълно, когато таблетът е в пейзажен режим.

Сътрудничеството със смартфон позволява на потребителите да прехвърлят документи между смартфони и таблети чрез плъзгане и да използват таблета за управление на смартфона, когато неговите хардуерни предимства като екран, клавиатура и писалка могат да повишат ефективността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *