Endava подготвя платена стажантска програма през лятото

Вчера на среща с медиите британската софтуерна компания Endava, която има над 10000 служители по целия свят и над 400 в България, представи два големи образователни проекта: лятната си стажантска програма и поредицата престижни мастър класове включени под шапката на регионалния проект CONNECT.IT. И двете инициативи са в подкрепа на ИТ общността и младите таланти у нас и целят развитието на сектора в различните региони на страната и дългосрочна подкрепа на местните технологични общности.

10-седмична лятна програма Endava Summer Internship осигурява на успешните кандидати гарантиран месечен доход и е насочена към студенти и хора с теоретични познания, но без практически опит в сферата на IT технологиите, които присъединявайки се към екипите на Endava, получават представа за сектора, придобиват опит в международни проекти, като същевременно подобряват техническите си, междуличностни и меки умения.

През това лято стажантската програма ще бъде отворена за кандидати от цяла България, които в последствие ще могат да се присъединят към екипите на Endava в София, Пловдив, Варна и Русе. Те ще могат да кандидатстват за стаж в следните области: разработка на софтуер, NET и React, Software automation tester, аpplication management, DevOps и др.

Началото на стажовете е с дата 1 август, а желаещите могат да кандидатстват, като посетят кариерния сайт на компанията: https://careers.endava.com/en/Search-Job?locations=Sofia

На срещата с медиите беше представена и международната концепция на Endava Connect IT, която цели създаването на силна мрежа от ИТ специалисти от различни области. Тя се реализира чрез серия от събития в страната. Под формата на мастър класове те предоставят платформа за улесняване на обмяната на опит и най-добри практики. От 19-и май до 7-ми юли Connect.IT ще достигне до най-новите локации на компанията в Румъния, Молдова, България и Полша.

Планирани са 12 събития в 12 града, а началото е в Букурещ. У нас мастър класовете CONNECT.IT ще се проведат в Русе на 19-и май, в Пловдив на 23-ти юни и във Варна на 7-и юли. Курсовете са безплатни, но с предварителна регистрация. За повече информация и регистрация за първото събитие от поредицата, а именно това в Русе, посетете https://www.eventbrite.com/e/connect-it-ruse-i-software-craftsmanship-progressive-web-apps-tickets-330421488567

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *