Новите часовници Huawei Watch GT 3 Pro идват в България

Най-новият смарт часовник на Huawei Watch GT 3 Pro достига до България. Той идва в титаниева и керамична версия, с нов интерфейс, материали от висок клас, голям дисплей, до 14 дни живот на батерията, бързо безжично зареждане и скоро опция за изготвяне на ЕКГ.

Watch GT 3 Pro e първият часовник на Huawei с анализ на сърдечната дейност под формата на кардиограма (функцията ще е активна за Европа по-късно тази година). Технологията TruSeen 5.0+ осигурява точно измерване на здравни параметри, сред които и кислородното насищане на кръвта. Проследяването на спортни активности също е изведено на по-високо ниво, като към наличните до сега над 100 режима се добавя и свободното гмуркане на дълбочина до 30м. Двубандовата система за геолокиране, базирана на пет сателитни системи, подсигурява точни данни.

Ревю: Huawei Watch GT 3 Pro

Серията Huawei Watch GT е вдъхновена от автомобилната индустрия и името й идва от ‘Grand Tourer’ или ‘Gran Turismo’. Първото устройство от серията е обявено през 2018 година и се явява крайъгълен камък за пазара на смартчасовници. Следващите му издания носят още повече здравни и спортни функции и по-висока производителност, а днес е премиерата на новото поколение в две отличителни разновидности – Watch GT 3 Pro Titanium Edition и Watch GT 3 Pro Ceramic Edition.

Watch GT 3 Pro Titanium Edition

Този вариант е с премиум дизайн с моден туист спрямо предишните поколения от серията. Първото впечатление е от по-големия 1.43-инчов AMOLED дисплей с висока резолюция 466×466 пиксела. Здравият, но лек титаниев корпус е проектиран да издържи теста на времето, и е полиран с триизмерен завършек. Дисплеят е от сапфир-кристал, материал с твърдост на диаманд, а високотехнологичният керамичен гръб е преминал през над 60 процеса, от циркониев керамичен прах до финалния продукт. Този материал е в състояние да усети и най-малката промяна в температурата на тялото.

Общата дебелина на устройството е намалена с 0.5мм спрямо Watch GT 2 Pro. Той се характеризира с тактилна 3D въртяща се корона в стила на традиционните часовници. Тя позволява увеличаване и намаляване на съдържанието на екрана, преминаване между различните интерфейси, промяна на настройки и други само чрез натискане и въртене на короната. Налице е и ЕКГ бутон, за съставяне на кардиограма.

Watch GT 3 Pro Ceramic Edition

Негово вдъхновение се явява шедьовъра на Ботичели „Раждането на Венера“, чийто полъх ще откриете в златния или сребърен обков с 24 вълни, който превръща часовника в произведение на изкуството. Керамиката е твърд материал и оформянето и полирането му не са лесен процес. 10 дни и 13 отделни процеси за полиране с диамантени абразиви са необходими на всяко устройство, за да излезе от фабриката.

Циферблатът с цветя променя формата си с отлитането на часовете – разцъфва и се затваря, създавайки интригуващ детайл, с който интуитивно усещаме хода на времето. Също като Titanium Edition, Ceramic Edition идва с твърд сапфир-кристал, устойчив на надраскване. Освен за дисплея, сапфир-кристал е използван и в сензора при керамичния гръб, за по-добро проникване на светлина и прецизно следене на пулса. Щадящите кожата материали позволяват автоматищно засичане на всяка промяна в температурата. Също подобно на титаниевата версия, керамичната има бутон за ЕКГ (като самата функция ще бъде активирана чрез ъпдейт по-късно през годината), и 3D въртяща се корона. Моделът е с 1.32-инчовия AMOLED HD цветен дисплей с резолюция 466*466.

Издръжлива батерия

Серията Watch GT 3 Pro наследява дългия живот на батерията на цялата серия. По-големият модел издържа до 14 дни типична употреба с едно зареждане (или 8 при много интензивна употреба), а по-малкият осигурява 7 дни живот на батерията при типична и 4 при интензивна употреба. Безжичното зареждане е с 30% по-бързо в сравнение с WATCH GT 2 Pro.

Грижа за здравето

Watch GT 3 Pro идва с нови и по-прецизно работещи здравни функции. Една от тях е съставянето на кардиограма. Сертфицирана като медицинско устройство от National Medical Products Administration на Китай, ЕКГ системата на Huawei включва високопроизводителен ЕКГ сензорен модул и предоставя ЕКГ измерване в реално време, с информация за синусовия ритъм, предсърдно мъждене (фибрилации) и много други.

Освен това Huawei Watch GT 3 Pro ще поддържа измерване на артириалната твърдост за оценка на риска от сърдечносъдови заболявания и HUAWEI TruSeen 5.0+, който поддържа следене на кислородното насищане на кръвта по всяко време. Функцията ще бъде активирана в Европа през следващите месеци.

Часовниците осигуряват още множество здравни функции, сред които непрекъснато следене на пулса с още по-висока от преди точност, а с TruSleep 2.0 серията Watch GT 3 Pro следи подробно качеството на съня, включително пулс, дишане и много други параметри, даващи ценна информация за подобряването му, без да нарушава комфорта на потребителя докато спи.

Предлага се още следене на месечния цикъл на жените, включително очакванно начало и край и начало и край на фертилния период. Налице е и здравен асистент – Healthy Living Shamrock. Чрез персонализирани настройки потребителите могат да получават напомняния за различни неща като здравни предизвикателства, приета вода за деня, медитации, ранно лягане, таргет за упражнения и други.

За професионални тренировки

Huawei Watch GT 3 Pro наследява и спортното ДНК на серията GT, но с надградени хардуерни и софуерни възможности и още по-голямо богатство от спортни режими. С вградена друбандова геопозиционираща система, базирана на петте основни сателита: GPS, Beidou, GLONASS, Galileo, QZSS, описващи цялото земно кълбо, часовниците успешно елимират всякакви интерференции и минимизират отклоненията. Route Back Navigation ще ви помогне да намерите пътя обратно, дори ако сте офлайн.

След 200 цикъла на тестване с водно налягане, часовниците покриват стандарта EN 13319 и изискванията за удивително ниво на готовност за свободно гмуркане на дълбочина до 30 м. Налице е и нов специален режим – Free Diving Mode, който показва информация за гмуркането в реално време и може да е особено полезно за всеки начинаещ в гмуркането. Функцията за тренировки с подлежащи на персонализиране диаграми служи като личен асистент при задържане на дишането.

Сред над стоте тренировъчни режима ще намерите и интелигентна функция за планиране на бягането. Тя помага за съставяне на личен тренировъчен план, базиран на индивидуалната физическа и бегаческа история и поставени цели. Оценяват се данни за темпото, пулса, разстоянието, и други, като се синхронизират с други съвместими устройства и над 60 приложения за тренировки в света, като Runtastic и Komoot. Сред режимите са още голф, бягане в пресечена местност, както и свободни тренировки.

Huawei Watch GT 3 Pro може да работи самостоятелно, но в повечето случаи ще бъде свързан със смартфон и той може да бъде както Android, така и iOS базирано устройство.

Наличност в България

В България от днес започват продажбите на новата серия Huawei Watch GT 3 Pro в общо 4 варианта – Watch GT 3 Pro Titanium Edition, съответно с титаниева каишка и с каишка от черен еластомер, и Watch GT 3 Pro Ceramic Edition, съответно с керамична и с бяла кожена каишка.

Huawei заедно със своите партньори в лицето на А1, Yettel, Технополис, Техномаркет, Зора, мрежата на дистрибутра Поликомп и оторизирания онлайн магазин huaweistore.bg, предлагат неустоима оферта за закупилите или поръчали новите смарт часовници от днес до 24 май включително. В този период и двете версии на Watch GT 3 Pro Titanium Edition ще се предлагат в комплект с Huawei FreeBuds 4, a двете версии на на Watch GT 3 Pro Ceramic Edition в комплект с Huawei FreeBuds Lipstick.

Препоръчителните крайноклиентски цени на комплектите са както следва:

• Watch GT 3 Pro Titanium Edition/Titanium Strap + HUAWEI FreeBuds 4 – 949 лева
• Watch GT 3 Pro Titanium Edition/Black Fluoroelastomer Strap + HUAWEI FreeBuds 4 – 729 лева
• Watch GT 3 Pro Ceramic Edition/Ceramic Strap + HUAWEI FreeBuds Lipstick – 1099 лева
• Watch GT 3 Pro Ceramic Edition/White Leather Strap + HUAWEI FreeBuds Lipstick – 899 лева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *