Panasonic с нов Micro Four Thirds 18 mm* ултра-широкоъгълен обектив с широка бленда F1.7

Споделете публикацията:

Panasonic представи нов ултра-широкоъгълен обектив с фиксирано фокусно разстояние и широка бленда, LEICA DG SUMMILUX 9mm F1.7 (приравнено към 35mm фотоапарат: 18mm) за серията LUMIX G, базирана на стандарта Micro Four Thirds.

Той се отличава с изключително малко разстояние на фокусиране от 0.095m със степен на увеличение от 0.25x (приравнено към 35mm фотоапарат: 0.5x). Комбинацията от тези характеристики позволява да се подчертае присъствието на обекта пред широк заден план. Обективът също така може да се похвали с плавен, красив боке ефект както при снимки, така и при видео.

Оптичната схема на обектива LEICA DG SUMMILUX 9mm F1.7 се състои от дванадесет елемента в девет групи, включително две асферични лещи, две ED (Extra-Low Dispersion) лещи и една UHR (Ultra High Refractive Index) леща за ефективно потискане на надлъжната хроматична аберация и хроматичната аберация на увеличението. С помощта на асферичните лещи също така се коригира и астигматизмът, като се постига висока разделителна способност. Освен това UHR (Ultra-High Refractive Index) лещата спомага за постигане на равномерно качество на образа от центъра до периферията, като същевременно допринася за намаляване на размера на обектива. Диаметърът на резбата за филтри е 55mm, а диафрагмата е със 7 ламела, формиращи кръгъл отвор.

Чувствителността (степента на изместване на фокуса при въртене) може да бъде избрана от 90 до 360 градуса, през 30 градуса, за да се конфигурира работата на фокуса. LEICA DG SUMMILUX 9mm F1.7 също така е оборудван с механизъм за потискане на т.нар. фокусно дишане.

Със своите компактни размери и ниско тегло от 130 грама, LEICA DG SUMMILUX 9mm F1.7 се отличава с изключителна преносимост, характерна за системата Micro Four Thirds. Здравата конструкция, устойчива на прах/водни пръски осигурява надеждност и възможност за употреба на обектива в тежки условия и при ниски температури – дори до минус 10 градуса по Целзий.

LUMIX H-X09 е продукт, категоризиран за програмата LUMIX PRO.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.