Xiaomi и Leica в дългосрочно стратегическо партньорство

Днес Xiaomi и Leica Camera, обявиха стратегическото си партньорство в сферата на мобилните камери. Първият флагман, плод на партньорството, се очаква през юли, а слуховете подсказват, че става дума за Xiaomi 12 Ultra.

Създадената през 2010 г. Xiaomi в момента е третият по големина производител на смартфони в световен мащаб. Моделите на компанията се продават в над 100 страни и региони из целия свят. От над 100 години Leica Camera създава леки камери, които са предпочитани от уличните фотографи, както и оптични обективи създадени за общността.

В съобщението към анонса се споменава, че Xiaomi и Leica споделят еднакви идеи по отношение на мобилните камери. Очаква се с партньорството допълнително да бъдат подсилени камера възможностите на флагманите на Xiaomi.

Доскоро Leica имаше много успешно партньорство с Huawei, като технологии на компанията се използваха в няколко поколения флагмански серии на китайците и то доста успешно. За съжаление това приключи заради американските санкции срещу Huawei, които значително ограничиха продажбите на смартфони на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *