Xiaomi и Leica в дългосрочно стратегическо партньорство

Споделете публикацията:

Днес Xiaomi и Leica Camera, обявиха стратегическото си партньорство в сферата на мобилните камери. Първият флагман, плод на партньорството, се очаква през юли, а слуховете подсказват, че става дума за Xiaomi 12 Ultra.

Създадената през 2010 г. Xiaomi в момента е третият по големина производител на смартфони в световен мащаб. Моделите на компанията се продават в над 100 страни и региони из целия свят. От над 100 години Leica Camera създава леки камери, които са предпочитани от уличните фотографи, както и оптични обективи създадени за общността.

В съобщението към анонса се споменава, че Xiaomi и Leica споделят еднакви идеи по отношение на мобилните камери. Очаква се с партньорството допълнително да бъдат подсилени камера възможностите на флагманите на Xiaomi.

Доскоро Leica имаше много успешно партньорство с Huawei, като технологии на компанията се използваха в няколко поколения флагмански серии на китайците и то доста успешно. За съжаление това приключи заради американските санкции срещу Huawei, които значително ограничиха продажбите на смартфони на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.