Motorola – най-бързо растящият доставчик на смартфони през 2021 г.

През изминалата седмица Motorola обяви приходите си за цялата фискална година, както и за последното тримесечие на 2021 г. и вероятно няма да изненадаме никого, ако споделим, че периодът бе белязан от нови рекорди и множество постижения за мобилния бизнес на компанията.

Сред заложените цели за изминалата година е заложено увеличение на приходите в световен мащаб с 1 млрд. долара. Впечатляващото е че тази цел е надмината, като те отбелязват 40% ръст, достигайки най-високи нива на рентабилност за последните 10 години.

От компанията споделят и че са осъществени рекорден брой доставки, в комбинация със изпреварващ пазара ръст на премиите през всички тримесечия. Това позволява на Motorola да се превърне в най-бързо растящия глобален доставчик на смартфони през 2021г.

Ръст в цял свят

Придобитата през 2015 г. от Lenovo компания отбелязва ръст във всички географски региони. В Северна Америка за първи път в историята Motorola достига третата позиция, реализирайки двуцифрен пазарен дял, едновременно защитавайки второто си място в регион „Латинска Америка“. В Европа и Индия е регистриран свръхрастеж с двуцифрен ръст спрямо пазара.

Според президента на компанията, Серхио Буниак, през изминалата година Motorola е засилила присъствието си в премиум сегмента, лансирайки най-невероятното си Edge устройство до момента – Motorola Edge 30. В допълнение, увеличението на Motorola Edge активациите нараства с 585% на годишна база, което, според Буниак, показва, че стратегията за разширяване на обхвата на премиум сегмента работи успешно.

Реално погледнато, всички географски региони затварят осем поредни тримесечия с висока рентабилност и рекордни резултати. Компанията планира да продължи да използва One Lenovo, за да затвърди позицията си в B2B сектора, като същевременно инвестира в иновации и разработва още уникални потребителски преживявания.

One thought on “Motorola – най-бързо растящият доставчик на смартфони през 2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *