Платформата за смартфони втора употреба, Flip стартира в България

От началото на този месец Flip е достъпен за българските потребители, предлагайки нов начин за покупка и продажба на мобилни устройства онлайн. От компанията са провели и проучване сред онлайн потребителите, изводите от което очертават актуалните тенденции и потребности на клиентите.

Сред основните изводи на проучването е, че българският пазар на онлайн електроника е силно ценово чувствителен, което кара потребителите да търсят налични опции за употребявани устройва. Трите водещи причини за покупка на електроника втора ръка онлайн са:

1) по-добра цена от тази на нов артикул (44%);
2) добро качество на справедлива цена (38%);
3) без ангажимент за абонамент или изплащане на вноски (35%).

В същото време клиентите са наясно с рисковете от закупуване на дефектно или повредено устройство (44%), липсата на гаранция (37%) и ненадеждни продавачи (33%) при пазаруване на употребявана електроника онлайн. Ако искат да продадат устройство, те се сблъскват с разнородни предизвикателства, сред които са твърде дългото време, което отнема това, и контакта с ненадеждни купувачи (58%). Проучването показва, че над двама от трима българи биха платили с 20% по-висока цена за проверен смартфон, за който се предлага 2 години гаранция.

Ивайло Нецов, управител на Flip за България, споделя: „Flip предлага употребявани и сервизирани телефони с до 50% по-ниски цени в сравнение с тези на новите устройства, с 24-месечна гаранция, опция за безплатно връщане в 30-дневен период и бърза доставка за 1-2 дни след направена поръчка. На платформата се предлагат професионално проверени смартфони на водещи брандове и разнообразие от модели. Всичко това отговаря директно на нуждите на потребителите и необходимостта интернет да бъде сигурно, удобно, бързо и лесно място за намиране или продажба на смартфон.”

Клиентите, желаещи да бъдат сред първите, изпробвали платформата, и да участват в томбола за награди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *